Sint-Janslyceum steeds meer in trek

Foto: Sint Jans Lyceum

Bij de Meet & Greet met Jelle en Michelle, online ontmoetingen met leerlingen uit groep 8 en hun ouders, bleek dat er vanuit de basisscholen in de regio veel belangstelling is voor het Bossche Sint-Janslyceum. Dat het Sint-Jans ook buiten Den Bosch steeds populairder wordt is niet vreemd.

De school ligt in een rustige omgeving met veel water en groen, heerlijk om te sporten of even te chillen, maar ook vlakbij de historische, gezellige binnenstad. Wat verklaart de toenemende populariteit van het Sint-Jans? Om dat te weten te komen, gingen we in gesprek met Jelle en Michelle van het Sint-Jans.

“Wat ons echt bijzonder maakt, is onze kijk op persoonlijke ontwikkeling”, zegt Michelle. “Leerlingen worden uitgedaagd en gestimuleerd om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen op meerdere vlakken. Het Sint Janslyceum is een actieve, creatieve school. We hebben veel activiteiten waar je aan mee kunt doen zoals het Artistiek Festival en onze tweejaarlijkse musical”. “En we hebben een sporthal, de modernste in de omgeving”, voegt Jelle toe. De school is gespecialiseerd in het onderwijs aan hoog- en meerbegaafde jongeren, een specialisatie die van invloed is op álle lessen en waarvan dus álle leerlingen profiteren. De eindexamenresultaten zijn dan ook al jaren boven het landelijk gemiddelde. “Daar zijn we echt trots op!”, zegt Michelle.

Het Sint-Jans heeft als slogan ‘Een beetje apart en vooral heel goed’. Waarom zijn jullie zo bijzonder, vroegen we aan Jelle en Michelle. “Het goed slaat vooral op onze resultaten”, legt Jelle uit. “Niet alleen onze eindexamenresultaten zijn goed, maar bijna de helft van de  leerlingen studeert af op een hoger niveau dan het basisschooladvies aangaf. Dat betekent dat wij echt iets toevoegen.” “En dat beetje apart zit vooral in de creatieve en artistieke cultuur van de school”, vult Michelle aan. “Maar ook in de manier waarop wij als school samenwerken met bedrijven en organisaties in de omgeving. Zo hebben we een samenwerking met Bossche Winter, met theaterfestival Boulevard, met de Van Neynsel Groep en met nog veel meer organisaties. Dat levert de school veel op. Zo heeft de school in samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis reanimatielessen ingevoerd op school en behalen de leerlingen in klas 2 en 4 een reanimatiecertificaat”. Jelle: “En in samenwerking met de Jumbo ontwikkelen leerlingen, ouders en docenten een mooi plan om onze schoolkantine te veranderen in een door leerlingen gerund bedrijf, dat gezellig is met oog voor gezonde voeding en duurzaamheid.

Dat klinkt allemaal heel mooi. Hoe kunnen lezers meer te weten komen over het Sint-Jans, vroeg Heusden Nieuws. “Allereerst natuurlijk via onze website, maar zeker ook tijdens onze online Open Dag op zaterdag 23 januari”, antwoorden Jelle en Michelle bijna gelijktijdig.

Michelle en Jelle, bedankt voor jullie enthousiaste verhaal!

Sint-Janslyceum
Sweelinckplein 3
5216 EG ‘s-Hertogenbosch

 Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

Reacties