HeusdenNieuws ondersteunt HeusdenPopUp

Foto: Stichting De Schroef

Uit onderzoek en gesprekken tussen de GGD, jongerenwerkers, buurtsportcoaches en jongeren blijkt dat jongeren, specifiek in de leeftijdscategorie 14-18 jaar, in de gemeente Heusden ontmoetingsplekken missen en vinden dat er te weinig leuke dingen voor hen wordt georganiseerd. Ze hebben het gevoel dat er voor hen wordt gesproken in plaats van met hun. Daar wil HeusdenPopUp samen met de jongeren verandering in brengen.

Met HeusdenPopUp willen Stichting de Schroef, jongeren, Bijeen en de gemeente Heusden jaarlijkse terugkerende ontmoetingsplekken creëren. Voor en door jongeren uit de gemeente Heusden en omgeving.

Wat gaan ze organiseren?

  • Een tof festival (voor circa 200 jongeren), met een mix van beweeg- en cultuuractiviteiten voor jongeren in de leeftijd 14-18 jaar; er moet niks, maar er is wel van alles te kiezen.
  • Kleine Pop-Up evenementen; de ene keer is de vibe meer urban, de andere keer meer ibiza (chill). Het zijn laagdrempelige omtmoetingsplekken waar jongeren zelf kunnen kiezen of ze actief (urban) willen zijn of juist chill naar muziek willen luisteren.
  • (online) workshops en fieldtrips op het gebied van communicatie en organisatie. Denk hierbij aan pitchtrainingen, ontwikkelen van huisstijl, sponsoring, opzetten van een communicatieplan etc. Hierdoor kunnen jongeren hun organisatievaardigheden ontwikkelen en wordt er gewerkt aan zelfverzekerdheid, zelfstandigheid, vitaliteit en sociale activiteit van de jongeren.

Doe jij mee?
Partner, sponsor of vriend worden van dit unieke evenement? of lijkt het jou leuk om mee te helpen in de organisatie van deze toffe activiteiten?

Voor meer informatie neem contact op buurtsportcoach Paulien Kok via telefoon 0613112158 of per mail. 

HeusdenPopUp wordt medegefinancierd door: Gemeente Heusden, Bijeen, Stichting de Schroef, Oranje Fonds, VSBfonds, Postcodeloterij Buurtfonds en Heusden.nieuws.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Reacties