Stil Heusden in beeld

Fotografe/auteur Thilou van Aken heeft Nederland vastgelegd in een unieke tijd waarin juist de rust op straat regeert. Verlaten straten en pleinen waardoor de puurheid van een stad spreekt en de schoonheid van de architectuur zich in volle glorie laat zien. Ook in Heusden Vesting is ze geweest en maakte een aantal mooie foto’s

Fotografe Thilou van Aken heeft Nederland vastgelegd in deze bijzondere tijd en ook in Heusden. De afgelopen maanden maakte ze foto’s van verlaten straten en pleinen en gesloten restaurants. Deze foto’s van verschillende steden en dorpen in Nederland zijn te vinden in het fotoboek ‘Stil Nederland in beeld 2020’. Een boek dat de puurheid van een stad laat spreken en de schoonheid van de architectuur laat zien. Dit bijzondere naslagwerk is verkrijgbaar in de boekhandel, bij bol.com of thilou.nl (opmerking Heusden staat niet in het boek)

Van Aken wilde vooral deze bijzondere periode uit onze geschiedenis vastleggen. Geen drukke winkelstraten, volle terrassen, fietsers, brommers en automobilisten, zoals we die in de grote steden zien, maar een unieke tijd waarin juist de rust op straat regeert. ‘s Avonds ging Van Aken eropuit en bracht 33 Nederlandse dorpen en steden, en hun iconen, in beeld. Naast de foto’s zijn er korte stukjes tekst die vertellen over de historie. „De coronapandemie zorgt ervoor dat ongewone situaties zich nu voordoen. Een uitgestorven Vrijthof of de Dam. Je krijgt echt een andere kant van een stad te zien, die je eerder nooit kon ervaren. Dat wilde ik graag vastleggen en delen met Nederland. We leven echt in een prachtig land.”

Naam: Thilou van Aken
Emailadres: [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Reacties