Bezoek minister Kasja Ollongren aan Herpt

Foto: Ad Kraamer

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken bracht woensdag een werkbezoek aan de gemeente Heusden. Zo ook bij De Nieuwe Schuur in Herpt. Dit nieuwe theater wordt bij de komende verkiezingen gebruikt als stembureau.

Op woensdagochtend 17 februari bracht minister Kajsa Ollongren een werkbezoek aan de gemeente. Als minister van het  Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kwam zij het nieuwe stemlokaal in Herpt bekijken en ging ze in gesprek met burgemeester Willemijn van Hees en medewerkers van de gemeente over de voorbereidingen voor de landelijke Tweede Kamerverkiezingen.

Door de coronamaatregelen moeten stemlocaties een verschillende in- en uitgang hebben. In het dorpshuis in Herpt was dit lastig realiseren. De ‘Nieuwe Schuur’ van Hans Andersson aan de Burgemeester Buijsstraat 24 in Herpt stak een helpende hand toe. Dit recent verbouwde pand, dat een transformatie maakte van een oude boerenschuur tot een prachtig ontworpen theater doet tijdens de verkiezingen dienst als stemlocatie. ”Misschien wel één van de mooiste van het land”, aldus de burgemeester.

HTR-TV zendt vanavond vanaf 19.00 uur de interviews uit !

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Reacties