Duitse jager schiet waarschijnlijk moeder van wolf Billy dood

Foto: Andre Bonga

Vorige week heeft een Duitse jager een wolf doodgeschoten net over de grens in Duitsland. Waarschijnlijk is dit de moeder van wolf Billy, die vorig jaar tientallen schapen doodde in Haarsteeg en Vlijmen.

Het gaat niet goed met de leden van de Herzlake-roedel; een wolvenfamilie waartoe ook Billy behoort. Bij Löningen tussen Meppen en Cloppenburg, zo’n 60 kilometer van het Drentse Klazienaveen, schoot een jager op 11 februari dus een wolvin dood. Er was een afschotvergunning voor de vader van de vader. Maar de jager doodde een vrouwtje.

Dat gebeurde met toestemming van het ministerie van Milieu van de deelstaat Nedersaksen. Ze maakte volgens het ministerie deel uit van een roedel die in zijn territorium sinds 2018 al zo’n vijfhonderd schapen doodde. De wolven sprongen daarbij verschillende keren over de ongeveer 1,20 meter hoge hekken die de schapen moesten beschermen. Eén schapenboer alleen al leed tot nu toe een schade van ongeveer 50.000 euro. De laatste aanvallen op boerderijdieren vonden plaats op 12 november en 10 oktober, schrijft het deelstaatministerie in een bericht op haar website.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Volg HeusdenNieuws ook via Facebook

 

 

Reacties