DNA-onderzoek: Wolf Billy is doodgeschoten in Frankrijk

Foto: Andre Bonga

Wolf Billy is in de Franse Vogezen doodgeschoten. Dat blijkt uit een DNA-onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en hun Franse collega’s. De wolf werd legaal doodgeschoten omdat hij daar schapen en runderen aanviel. 

“Wolf Billy ging in Frankrijk op zoek naar eten en drong daar zelfs open stallen voor binnen”, zegt wolvenkenner Joachim Mergeay van INBO. “Maar daar hebben ze in Frankrijk snel komaf mee gemaakt. Ze hebben een uitzondering toegestaan op de habitatrichtlijn zodat de wolf op een legale manier kon worden doodgeschoten.”

“Het is natuurlijk lastig als zo’n wolf andere dieren aanvalt”, gaat Mergeay verder. “Maar Billy was geen probleemwolf. Dus kan je eerst zeker nog iets anders proberen zoals niet-metalen kogels afschieten om hem weg te jagen. In België en Nederland zou hij nooit zo snel zijn afgeschoten”, besluit Mergeay.

Billy deed vorig jaar in juni diverse aanvallen op schapen in Vlijmen en Hedikhuizen en verbleef enige tijd rond de eendenkooi langs de Zeedijk/Inlaagdijk bij Vlijmen. Dankzij een filmpje van de aanval op schapen in Vlijmen werd hij een nationale beroemdheid.

Op 1 juni 2020 stak hij bij Vlijmen de A59 stak en liep hij naar België waar onze zuiderburen hem zijn naam Billy gaven. Ook daar werd hij door vele wolfwatchers op de voet gevolgd. Daarna verdween hij een tijd van de radar totdat er zich een serie aanvallen voordeed in het noordoosten van Frankrijk. Die is hem fataal geworden.

Bron: INBO

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Volg HeusdenNieuws ook via Facebook

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen