D66 Heusden stelt vragen over ‘Jonker Fris terrein’

Foto: D66 Heusden

Raadslid Aart Jan Gorter van D66 wil weten hoe de gemeente Heusden mee gaat werken aan de nieuwe ontwikkelingen op het ‘Jonker Fris’ terrein in Heusden. Ronald van Sluisveld kocht een aantal jaren geleden het terrein van het voormalige conservenfabriek aan de Nieuwe Maasdijk in Heusden.

Het plan van Van Sluisveld is om het terrein nieuwe bedrijfshallen te bouwen en er verschillende onderdelen van zijn bedrijf gaan onderbrengen. De ondernemer krijgt de ruimte om grotere producten en het productieproces volautomatisch te maken. En zo kan het bedrijf fors gaan groeien

Tevens vindt D66 Heusden het voormalige fabrieksterrein van Jonker fris een doorn in het oog. Het ligt tegen de vestingstad Heusden en geeft het zo geen mooie entree.

D66 fractievoorzitter AartJan Gorter heeft daarom de onderstaande vragenbrief gestuurd.

Aan het college van Heusden. Betreft: Art. 43 vragen – terrein Jonker Fris Drunen, 14 april 2021

Geacht College,

Het Weekblad voor Heusden van 14 april 2021 maakt melding van de aanstaande sloop van de gebouwen op het Jonker Fris terrein te Heusden. In het artikel wordt melding gemaakt van een nieuw te bouwen fabriek op die locatie. Eerder is door ons in de raad gepleit voor een actieve opstelling van het college bij de planvorming rond de invulling van het terrein van de voormalige Jonker Fris fabriek. Teneinde daarmee te bereiken dat een herbestemming van dit terrein zo goed mogelijk beantwoordt aan de maatschappelijke wensen.

In dit kader denken wij aan onder meer woningbouw en recreatie. DMP stelde indertijd art. 43 vragen over dit onderwerp.

Genoemd bericht geeft mij aanleiding om u de volgende vragen te stellen:

1 Welke ontwikkeling van het Jonker Fris terrein staat uw college voor?
2 Wat heeft uw college in de afgelopen twee jaren ondernomen om de eigenaar van het terrein te bewegen om plannen voor te bereiden die aansluiten bij de wensen van de gemeente?
3 Is het u bekend dat de eigenaar van het terrein nieuwbouw van bedrijfshallen voorbereidt?
4 Werkt u mee aan een dergelijke ontwikkeling?
5 Zo ja, waarom heeft u bij de raad niet getoetst of nieuwbouw van bedrijfshallen een gewenste ontwikkeling is?
6 Waarom heeft u de raad niet geïnformeerd over de stand van zaken mbt de nieuwbouw op het terrein Jonker Fris, wetende dat de raad zorgen heeft over mogelijke ontwikkelingen en kansen ziet voor andere ontwikkelingen?

Namens fractie D66 Aart Jan Gorter

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen