Ook KPN glasvezel in de gemeente Heusden

Foto: KPN

De gemeente Heusden wordt aangesloten op glasvezel. Woensdag 21 april tekenden de gemeente en KPN NetwerkNL een samenwerkingsovereenkomst. Daarin staat vastgelegd dat zo’n 18.000 huishoudens worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. 

De werkzaamheden vinden plaats in Drunen, Vlijmen, Vlijmen-Vliedberg, Elshout, Haarsteeg, Oudheusden, Nieuwkuijk en vesting Heusden. KPN start september 2021 met de aanleg van glasvezel, daarvan worden bewoners in augustus op de hoogte gebracht. KPN verwacht de eerste adressen in november 2021 aangesloten te hebben op het netwerk.

Toekomstbestendige gemeente
Wethouder Kees van Bokhoven: “Als gemeente zijn we ervan overtuigd dat glasvezel de toekomst is en bijdraagt aan de digitale bereikbaarheid en daarmee de leefbaarheid in alle kernen van de gemeente. Ons uiteindelijke doel is de hele gemeente voorzien van een toekomstbestendige digitale verbinding. Met de aanleg van glasvezel door KPN in een aantal kernen van onze gemeente nemen we een belangrijke stap naar een toekomstbestendige gemeente.”

Netwerk intensiever gebruikt
KPN Regiodirecteur Anja de Vos-Biemans: “KPN vervangt op grote schaal zijn kopernetwerk voor glasvezel. Daarmee krijgt de klant de beschikking over supersnel en toekomstvast internet. We staan nog maar aan het begin van wat er allemaal mogelijk is met snel internet. Daarom investeren wij in de aanleg van glasvezel in de gemeente Heusden. Glasvezel biedt nu al de capaciteit die we in huis, op kantoor maar ook in bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg nodig hebben.”

Stabieler en energiezuiniger
Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen