Robot lanceert logo Platform Techniek De Langstraat

Foto: Platform Techniek De Langstraat

Via een liveverbinding werd vanuit de Koningszaal van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch op 29 april 2021 overgeschakeld naar het Let’s Play Lokaal bij SG De Overlaat in Waalwijk. Daar lanceerde een robot het logo van Platform Techniek de Langstraat en de slogan ‘Techniek van jouw toekomst’.

Wethouder Thom Blankers sprak met de kernpartners van het platform over hun ambitie om als onderwijs, bedrijfsleven en overheid door intensieve samenwerking meer kinderen en jongeren te interesseren voor techniek. Met een huisstijl, webpagina en de promotiefilm ‘De reis van Gijs’ zetten zij dat nu kracht bij.

Wethouder Thom Blankers: “In de Langstraat zitten bedrijven nu al te springen om goed opgeleid technisch personeel. In de toekomst wordt die vraag alleen maar groter. Platform Techniek de Langstraat richt zich daarom op het enthousiasmeren van kinderen en jongeren voor een technische opleiding en baan, het liefste bij een bedrijf in de regio.”

Partners Platform Techniek
Het platform bestaat sinds 2016. De eerste jaren lag de focus op het netwerken; met de juiste partijen aan tafel komen, elkaar beter leren kennen en meer samenwerken. Vanaf 2018 ging het praten over in samen doen. In 2019 werd de Dag van de Techniek georganiseerd. Daarna nam het kernteam, bestaande uit de gemeente Heusden, scholengemeenschap De Overlaat, het Koning Willem I College en VPT Versteeg, het initiatief om door te pakken en een professionaliseringsslag maken. Met als resultaat nu de lancering van een eigen huisstijl, promotiefilm en webpagina. Er staan veel interessante activiteiten op de planning met als doel om techniek intensiever en structureler het jaar rond te promoten. Dat er behoefte is aan het bundelen van alle mooie initiatieven op dit gebied blijkt ook uit regionaal onderzoek dat het platform liet uitvoeren. Het kernteam blijft nauw samenwerken met verschillende partijen, waaronder het d’Oultremontcollege, Van Beek Schroeftransport en de Bibliotheek Heusden.

Techniek is overal
Kiezen voor techniek is kiezen voor een mooie toekomst. Het is een slimme keuze, want techniek is overal. Je kunt er dus heel veel kanten mee op. Het is tegenwoordig veel meer dan het uit elkaar halen en weer in elkaar zetten van ingewikkelde elektrische machines. Het zit ook in gebouwen, auto’s en bruggen. Maar ook in ziekenhuizen en pretparken. Je maakt en bedenkt iets wat er echt toe doet.

De reis van Gijs
In de promotiefilm ‘De reis van Gijs’ vertelt Gijs Simons over zijn keuze voor techniek en hoe fascinerend het vak is. Hij blikt terug op zijn studie bij De Overlaat. Neemt ons mee naar zijn technische opleiding bij het Koning Willem I College en zijn bijbaan bij VPT Versteeg. Gijs is de eerste jongere waarmee je kennismaakt in een reeks van filmpjes.

Doe mee
Geïnteresseerd geraakt? Kijk voor meer informatie op www.techniekvanjouwtoekomst.nl. Het Platform komt graag in contact met bedrijven die ook willen deelnemen, of scholen die voor hun lesprogramma interesse hebben in het (samen) aanbieden van een leuke kennismaking met techniek.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

Reacties

Cookieinstellingen