Koolmees tegen de Eikenprocessierups

Foto: Natuur en Milieu Ver Heusden

Er liggen plannen klaar om dit jaar nieuwe nestkastjes te plaatsen in Elshout en om bestaande kasten, die door spechten zijn beschadigd, te repareren. Helaas is het nu niet toegestaan om een vrijwilligers event te organiseren, daarom zal dit pas na het broedseizoen van 2021 plaats vinden.

Dat het broedseizoen inmiddels gestart is, heeft natuur en Milieu vereniging Heusden goed kunnen waarnemen. Ze hebben een filmcamera geplaatst. Te zien zijn een nestkastje dat geïnspecteerd wordt door een koolmees. Vervolgens de eieren gelegd zijn, en hoe daar momenteel een koolmees aan het broeden is! De verwachting is dat de eitjes volgende week uitkomen.

Er zijn drie camera’s geplaatst
nestkast 1
< nestkast 2
< nestkast 3

Wat de gemeente Heusden verder doet om overlast van de eikenprocessierups te beperken, is het bespuiten van eikenboom bladeren met een biologisch bestrijdingsmiddel. Dit middel is onschadelijk voor andere insecten, vogels, zoogdieren en mensen. De verwachting is snel met het bespuiten te kunnen starten, dat is erg afhankelijk van het weer. De eiken moeten hiervoor namelijk een bepaalde bladontwikkeling hebben dus dat komt erg nauwkeurig. Je leest meer op www.heusden.nl/eikenprocessierups

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

Reacties