Doe-het-zelf editie Drunense Fietsvierdaagse 2021

Foto: Drunense Fietsvierdaadse

Er komt in 2021 toch weer een Drunense Fietsvierdaagse. Toerclub Presto, organisator van de Drunense Fietsvierdaagse, heeft op de website van het evenement vier routes geplaatst die vanaf Hemelvaartsdag tegen een kleine vergoeding te downloaden zijn. Fietsers kunnen de route zo op een voor hen geschikt moment fietsen. De Drunense Fietsvierdaagse zou gehouden worden op 27, 28,29 en 30 juli van dit jaar.

Alternatief
Na het wegvallen van de editie 2020 wilde de organisatie hun trouwe groep deelnemers toch wat bieden. Dat is een ‘doe-het-zelf’-editie geworden. Vanaf Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, kunnen via de website van de Fietsvierdaagse, www.drunensefietsvierdaagse.nl vier routes van 40 kilometer gedownload worden tegen een bedrag van € 5,00 voor vier routes. De route kan vervolgens geprint worden en dient zo als routebeschrijving voor de tocht.

Corona-proof
Door de routes op deze manier aan te bieden, kan elke fietser op een moment dat het hem of haar past, toch genieten van de Midden-Brabantse omgeving. De routes doen, net als bij de ‘echte’ fietsvierdaagse, elke dag een andere windstreek aan. Start en aankomst van de routes is elke dag in Drunen.

Sfeer
Met deze editie van de fietsvierdaagse realiseert de organisatie zich dat het geen fietsvierdaagse is zoals deelnemers die gewend zijn. Maar er waren te veel onzekerheden waar de organisatie rekening mee diende te houden. Bovendien zou een Drunense Fietsvierdaagse zoals deelnemers die gewend zouden zijn, deze door alle beperkingen en maatregelen niet de sfeer hebben die het evenement zo kenmerkt. Maar nog een jaar helemaal niets doen was voor de organisatie ook geen optie. Met deze versie wordt van een jaar niets, iets overbrugd naar een jaar waarin een echte Drunense Fietsvierdaagse wel weer mogelijk is.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Reacties