Maak zelf Vrijheidsmaaltijdsoep en deel die met je buren

Foto: 4-5 mei Comité

De Vrijheidsmaaltijdsoep is een initiatief van Nationaal Comité 4 en 5 mei. De soep werd vorig jaar voor het eerst uitgedeeld in Amsterdam en Rotterdam. Dit jaar doen naast Arnhem en Nijmegen nog elf andere steden mee.

Maar iedereen in Nederland kan natuurlijk mee doen, dus ook in de gemeente Heusden. Door de soep zelf te maken, te delen met je buren of vrienden, en in je eigen tuin, op je balkon of op de galerij op te eten. Door op 5 mei samen een maaltijd te delen, staan we op deze bijzondere dag stil bij onze vrijheid.

Recept van de Vrijheidsmaaltijdsoep:
De Vrijheidsmaaltijdsoep is gemaakt door kok en kookboekenschrijver Yvette van Boven. Het recept van de soep vind je hier, zodat iedereen ook zelf de soep kan koken om stil te staan bij de vrijheid. Yvette van Boven: “Het is een gemakkelijk, heerlijk recept dat iedereen kan bereiden, eventueel met een eigen twist. Maar het is vooral een ideale voedingsbodem voor een goed gesprek over vrijheid en onvrijheid.”

Of maak je eigen soep
Misschien maak jij liever een heel andere soep, met je eigen favoriete recept. Dat kan natuurlijk net zo goed! Maak een flinke pan, deel de soep met je buren en maak er op 5 mei een bijzonder vrijheidsfeest van!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Reacties