Nieuwkuijk loopt hard van Parijs naar Rotterdam voor het goede doel

Een team Nieuwkuijkers gaan in 2022 de uitdaging aan: ze gaan mee doen aan de RopaRun. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd.

Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Samenloop voor Hoop
Maar liefst twee keer stond in Nieuwkuijk een volledig weekend in het teken van de Samenloop voor Hoop. Ook dit was een actief evenement waarbij geld werd ingezameld voor het helpen van kankerpatiënten. Onlangs heeft KWF helaas besloten dit soort evenementen niet meer te willen organiseren.

Samen voor het goede doel
“De Samenloop voor Hoop zorgde niet alleen voor een hele mooie bijdrage voor het KWF, het zorgde ook voor saamhorigheid en mooie herinneringen. Ook nu willen we dit weer bereiken. Met een groep hardlopers uit het dorp en een grote groep vrijwilligers willen we met het Pinksterweekend in 2022 een prestatie van formaat neer zetten. Niet alleen sportief maar vooral ook voor het goede doel” vertelt Monique Janssen, teamcaptain van het Nieuwkuijkse team. “Tot aan Pinksteren volgend jaar gaan we dan ook veel organiseren in het dorp om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Denk bijvoorbeeld aan een feestweekend of aan een sponsordiner. Het wordt dus echt door en voor het dorp en haar omgeving”. In tegenstelling tot de Samenloop voor Hoop wordt de RopaRun overigens niet georganiseerd door het KWF. Het opgehaalde geld komt dan ook grotendeels terecht bij de meer kleine en lokale initiatieven om kankerpatiënten te helpen.

Snel van start
Als symbolische start werden de Nieuwkuijkers op 1e Pinksterdag weggeschoten door de Burgemeester van de gemeente Heusden, Willemijn van Hees. Na het startsignaal snelden de hardlopers van het team een parcours af. Ook werden, bij een vanwege de Corona maatregelen klein gehouden bijeenkomst, het nieuwe logo en tenue van het Nieuwkuijkse team gepresenteerd. Hardloper Mar Hein van de Wiel is enthousiast: “Mooi dat ik met mijn passie voor hardlopen een steentje bij kan dragen voor het goede doel. Hoewel ik al veel kilometers gemaakt heb in mijn leven is dit ook sportief een uitdaging die ik graag aan ga.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je kijken op de Facebookpagina van het Nieuwkuijkse RopaRun team. Druk op ‘Like’ en je bent altijd op de hoogte.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen