Nieuws van Plan Steenenburg

Foto: Christine Grielis

De soldaten van Napoleon in en bij de vijver in Steenenburg zijn al jarenlang een begrip in zowel in de  gemeente als in de bredere omgeving. Ze herinneren aan het voormalige Land van Ooit. Helaas zijn de beelden aan het slijten. De beelden brokkelen steeds meer af, de verf wordt dof en bladdert af.

Men wil weten wat de precieze status van de betonnen soldaten is en wat de opties zijn als het gaat om onderhoud en eventuele restauratie. Restauratiespecialist Meesters In gaat dit voor ons onderzoeken.

Planning
Maandag 7 juni start de aannemer met dit onderzoek. Daarvoor tilt het bedrijf vier van de soldaten met een hijskraan van hun positie. Deze worden vervolgens naar de werkplaats van Meesters In gebracht om ze daar uitgebreid te onderzoeken. De beelden zijn dan minimaal zes weken afwezig.

Flora en fauna
In de vijver waar het leger staat, leven onder andere kikkers. ER is bij een ecoloog navraag gedaan of deze werkzaamheden schadelijk zijn voor de aanwezige flora en fauna. Dat is niet zo. De kikkers kunnen met een gerust hart blijven zitten. Zodra de resultaten van dit onderzoek bekend zijn, lees je dit in deze nieuwsbrief en op www.heusden.nl/Steenenburg

Ingezonden foto’s
In de vorige nieuwsbrief was er een oproepje geplaatst om je mooiste foto’s van het kasteel en/of landgoed Steenenburg  te mailen via [email protected]. Inmiddels zijn er verschillende prachtige foto’s ontvangen: hartelijk bedankt hiervoor! In deze en komende nieuwsbrieven en/of op de website van Steenenburg worden deze gedeeld met jullie. Insturen van foto’s van Steenenburg kan nog steeds via [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen