Lets Go Heusden in teken van waterballet

Het was alweer de derde editie van LETS GO HEUSDEN, een sport -en spelmiddag in Oudheusden voor alle kinderen van de basisscholen uit gemeente Heusden. Dit keer stond het in teken van een waterspektakel. Maar liefst 40 kinderen konden de lage temperatuur, de wind en het koude kraanwater trotseren.

“Bewegen, veel gezelligheid en op een leuke manier met elkaar omgaan staat centraal bij de buurtsport in Oudheusden”, vertelt Jos van der Ven, buurtsportcoach bij Stichting de Schroef. “Vanwege de gezelligheid en de goede opkomst tijdens de buurtsportmomenten op woensdagmiddag vonden de twee Citytrainers Angel en Bram het een gaaf idee om elke vakantie een sport -en spelmiddag te organiseren. En zo ontstond LETS GO HEUSDEN. Ze wilden de buurtsport meer bekend maken door een groter aanbod neer te zetten met vette spellen en activiteiten. Vanaf de carnavalsvakantie van dit jaar vindt er daardoor elke vakantie een activiteitenmiddag plaats in Oudheusden. Iedereen kan meedoen binnen de leeftijd van vier tot twaalf jaar.

Tijdens de derde editie waren er veel waterspellen. Buurtsportcoach Jos: “de kinderen hebben zich erg goed gemaakt tijdens het buikschuiven, flessenvoetbal, sponzentrefbal en het plonsbad. Bij deze attractie ging een kind boven een erg koud waterbad zitten. Andere kinderen konden met ballen de verhoging laten kantelen wanneer ze een bal op een schijf konden gooien. Heel erg populair met heel veel gezelligheid!”.

Ook had bibliotheek Heusden een theatervoorstelling geregeld: De Vliegende Koffer presenteerde de voorstelling Roodkapje en Wolf. Veel bekijks door de jongere kinderen.De activiteiten werden begeleid door Citytrainers van Stichting de Schroef of jongeren uit de buurt.

LETS GO HEUSDEN wordt ondersteund door lokale partners. Basisschool De Dromenvanger is nauw betrokken bij het project. Ook Contour de Twern, buurthuis De Schakel, Buurtbestuurt Oudheusden, HHC ‘09, de bibliotheek en supermarkt de COOP dragen bij om alle kinderen in gemeente Heusden de kans te geven om tijdens een leuke middag gezellig met elkaar samen te spelen.

Het doel is om LETS GO HEUSDEN elke vakantie te laten plaatsvinden. Samen met Citytrainers wordt er weer een nieuw project voorbereid. Citytrainers zijn jongeren die met hun eigen passie andere jongeren in beweging willen brengen. Dat kan zijn bij hun eigen sportvereniging, op school of in de buurt.

De cursus start eind oktober van dit jaar. Ben je tussen de 14 en 21 jaar en lijkt jou het leuk om jouw skills te verbeteren op gebied organiseren en begeleiden, samenwerken en presenteren (ook voor de klas staan!) dan is deze cursus iets voor jou!! Neem contact op met buurtsportcoach Jos. Zijn e-mailadres is [email protected].

Of heb je interesse om een steentje bij te dragen aan LETS GO HEUSDEN? Je kunt Jos ook hiervoor benaderen.

Patricia Couwenberg bedankt voor de foto’s

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties