Seniorenschool officieel geopend

Zondag was de officiële opening van de Senioren op het terrein bij Abdij Mariënkroon. Geen school, zoals u die kent, maar een stichting die door het gehele jaar heen allerlei activiteiten voor senioren gaat organiseren. In de grote tent waren diverse optredens en op het terrein vonden er activiteiten plaats en in de aanwezige marktkraampjes konden zich diverse verenigingen presenteren.

Tevens was er een optreden van Aries Duo, toespraak van wethouder Peter van Steen, een vendelgroet van Gilde Sint Joris en een optreden van Marie van de Middelhaai, bekijk hier een deel van het optreden van marie van de Middelhaai,  en Triple X

Seniorenschool In Heusden is ruim tien jaar lang een werkgroep actief, die jaarlijks de Zomerschool organiseert. Deze Zomerschool is in al die jaren een enorm succes geworden, maar kende de beperking van twee weken in de zomer. Dit leidde in 2019 tot een zogenaamde Winterschool en ook dat bleek een schot in de roos te zijn en daarom rees de vraag of er het gehele jaar activiteiten georganiseerd zouden kunnen worden. Natuurlijk kan dat maar door wie. Enkele personen stelden zich beschikbaar, een stappenplan werd opgesteld, financiën werden gevonden en de werkgroep Zomerschool gaf haar fiat, evenals de werkgroep Winterschool. Formaliteiten werden vervuld (notariële acte en statuten werden opgesteld, inschrijving kamer van koophandel volgde, beleidsstukken werden geschreven, website werd ontwikkeld, bestuursleden werden gevonden).

De Stichting Seniorenschool Heusden was een feit. Nu de activiteiten, gedacht wordt aan workshops, korte cursussen, excursies, lezingen, films, theaterbezoek en hobbyclubs, maar ook is er ruimte voor beweging en ontspanning. Kortom een ruim aanbod met voor “elk wat wils”. Maar waarom zelf het wiel uitvinden. Contacten met diverse instanties zijn gelegd, samenwerking is gezocht en gevonden.

Er gaan binnenkort diverse activiteiten plaatsvinden, welke u kunt volgen door inschrijving op de maandelijkse nieuwsbrief via de mail

Wil Gulpen maakte een fotoreportage van de opening

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen