Serious Gaming in gemeente Heusden

Foto: Stichting De Schroef

Wist je dat gamen veel positieve effecten heeft? Bijvoorbeeld het ontwikkelen van vaardigheden zoals samenwerken, communicatie, probleemoplossend vermogen, geduld, ruimtelijk inzicht, oog-handcoördinatie en creativiteit. Stichting de Schroef wil de inwoners van de gemeente Heusden meer en op een leuke manier laten bewegen middels gaming.

Om de behoefte van verschillende doelgroepen in kaart te brengen is de stichting samen met zeven partners een haalbaarheidsstudie gestart. En gaming kun je het best ervaren. Daarom worden er in september drie gaming experience middagen georganiseerd waar jong en oud het gamen en interactief bewegen kunnen uitproberen en hun input kunnen leveren. Op 18 september staat de eerste middag gepland, de data van de andere twee middagen worden nog bekend gemaakt.

Buurtsportcoach Paulien: “Door onder andere het organiseren van de drie gaming experiences kunnen we kijken welke hedendaagse gaming tools we in de toekomst willen en kunnen inzetten. Ook krijgen we een indruk welke tools er eventueel aangepast of ontwikkeld moeten worden.” Paulien vervolgd: “We zijn gestart met een behoefteonderzoek bij onze partners Amare Zorgcoaching, Prisma, de Bibliotheek Heusden en Bijeen. Zij zien de meerwaarde voor bewegingsstimulering, bewegend leren, ontmoeten en het ontwikkelen van social skills”.

Stap twee is de behoefte van inwoners in kaart brengen. Hiervoor staat de eerste gaming experience op zaterdag 18 september gepland bij de Bibliotheek in Vlijmen. Na aanmelding via de website kunnen deelnemers tussen 15:30 en 18:00 uur vrij inlopen bij de game middag. Anne Jacobs, programmamaker bij de Bibliotheek Heusden: “`Wij willen met het inzetten van gaming onze bezoekers vertrouwd maken met 21e eeuwse, digitale vaardigheden. Ook het bewegend leren en ontmoeten door gaming vinden wij belangrijke thema’s.”

Tijdens de eerste gaming experience bij de Bibliotheek in Vlijmen staan er verschillende interactieve games klaar voor jong en oud om uit te proberen. Deze games worden geleverd door Embedded Fitness uit Helmond. Met uitdagende beweeggames als Smart goals, Smartclips, Smart Wall en de Smart Bike kan je je reactiesnelheid of je dribbel skills testen en gewoon op een leuke manier actief bezig zijn. FIFA 21 en Call of Duty Warzone  oernooi, Just dance en VR worden geleverd en begeleid door GeeGee Gaming uit Rotterdam.

Wil jij het gamen wel eens uitproberen? Kom dan op zaterdagmiddag 18 september naar de Bibliotheek in Vlijmen. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek Heusden www.bibliotheekheusden.nl, onder het kopje ‘activiteiten’.

Het Serious Gaming project wordt mede mogelijk gemaakt door het Heusdens Beweeg- en Sportakkoord en het Nationale Sportinnovator programma. Voor meer informatie over het project kan je contact opnemen met Paulien Kok [email protected]

Reacties