Lever zonder consequenties je steek-, nep- en vuurwapens in

Foto: Pixabay

De overheid is een nieuwe campagne gestart om (nep) vuur- en steekwapens op straat te verminderen. Drop je knife en doe wat met je life. Het doel van deze nieuwe campagne is om messenbezit onder jongeren tegen te gaan. Want een mes op zak is niet normaal en zeker niet cool. Het zorgt voor onveilige situaties. Als je immers een wapen op zak hebt, ben je eerder geneigd het te gebruiken.

En dat met alle ellendige gevolgen van dien. “Een wapen op zak is verboden. Dat geldt voor alle soorten messen van stiletto’s tot aardappelschilmesjes. Als je niet kan aantonen bij de politie dat je een mes nodig hebt voor je beroep of opleiding, moet je er dus ook niet mee op straat lopen. Als de politie je pakt met een steekwapen krijg je een dikke boete. En je bent helemaal de pineut als je een verkeerd en agressief persoon tegen het lijf loopt”, aldus minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Straffeloos inlevereren
Minister Dekker van Rechtsbescherming: “Een wapen dragen betekent te vaak: een wapen gebruiken. Zo loopt een woordenwisseling al snel uit in een steekpartij. Jongeren en wapens, die combinatie bannen we uit.’’ De campagne ontmoedigt dan ook wapenbezit door jongeren op te roepen hun wapens in te leveren. Ruim 200 gemeenten doen tussen 11 en 17 oktober mee aan de inzamelweek. Jongeren kunnen tussen deze dagen anoniem en straffeloos hun wapens inleveren.

Voor de inwoners uit de gemeente Heusden het inleveren bij onderstaande adressen

< Politiebureau Zaltbommel Steenweg 85 5301 HK Zaltbommel
< Politiebureau Groenebeemden Brucknerlaan 18, 5011 DM Tilburg
< Politiebureau Leijdal Karel Boddeweg 9, 5044 EL Tilburg
< Politiebureau Tilburg Centrum Stationsstraat 22, 5038 ED Tilburg

www.dropjeknife.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties