Bijtende Bende donderdag in Vlijmen

Foto: Cees Ringelberg

Herken jij drugscriminaliteit? Ga op zoek naar signalen in de immersive room Bijtende Bende die op donderdag 14 oktober in de gemeente Heusden staat. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur kan je de Bijtende Bende op het Plein in Vlijmen bezoeken en meer leren over de effecten van drugscriminaliteit voor jouw wijk of buurt.

De Bijtende Bende is een initiatief van de politie, gemeente, Meld Misdaad Anoniem en Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland. Doel is om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor drugscriminaliteit. “Deze criminaliteit is geen ver-van-mijn-bed-show.” aldus Marloes van Nistelrooij van de Taskforce. “Een hennepkwekerij is niet onschuldig. Er is het risico van brandgevaar, het afval wordt gedumpt en er wordt stroom afgetapt. En ook een pilletje nemen, is niet iets dat normaal is. Het is een ondermijnende vorm van criminaliteit. Daarom is het belangrijk dat burgers drugscriminaliteit herkennen en het melden bij de politie. Het is best vaak onzichtbaar, maar samen zien we meer dan alleen.”

Melden helpt!
Naast de rol van de overheid is ook de rol van inwoners en ondernemers ontzettend belangrijk! Zij zijn de ogen en oren in de wijk. Met hun oplettende blik kunnen we de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken. Inwoners en ondernemers kunnen signalen van verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden bij de politie of gemeente. Dit kan via het telefoonnummer 0900 8844 of bij spoed op 112. Anoniem melden kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties