Nieuws van Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk

Foto: Gilde St Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk

Op 8 juli ontving Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk van de overheid van de Sint Antonischut Eeneind Opwetten te Nuenen de uitnodiging om deel te nemen aan een wedstrijd in het kader van het NBFS Kampioenschap Geweer schieten. Op betreffende datum werd er tevens voor de tweede maal het Koning-, Keizer- en Jeugd Koningschieten gehouden.

En wel in alle gildedisciplines (geweer, handboog en kruisboog).  Aan deze wedstrijd mogen alleen de ware Koning en/of Keizer van het Gilde deelnemen. Dus geen vervanger. Er zal worden geschoten vanuit een affuit met een geweer van organiserend Gilde. Voor de winnaars waren er prachtige, door de NBFS geschonken, zilveren schilden beschikbaar.

Wij als gilde van Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk zouden ons schamen om niet aan dit evenement deel te nemen. Dus op genoemde datum togen wij met een kleine delegatie naar Opwetten/Nuenen om met  deel te nemen aan een aantal wedstrijden die door het organiserend gilde waren uitgeschreven.

De wedstrijd om het NBFS Kampioenschap Geweer werd verschoten volgens het NBFS reglement. In samenspraak met de Federatieve Jeugdcommissie was er voor  de NIET geweerschutters de mogelijkheid om met de luchtbuks te schieten.

Het programma startte om 11:30uur waarbij de kaarten voor Korps en Viertallen konden worden ingeleverd. Om 12:00 uur was de officiële opening door de Federatie voorzitter, waarna werd aangevangen met de wedstrijden. Rond 14:00 uur was het einde inschieten en kon daadwerkelijk met de wedstrijden worden aangevangen. De uitreiking van de kampioensschilden en prijzen vond plaats nadat de NBFS Kampioenen bekend waren. De huldiging van de prijswinnaars geschiedde door de Federatievoorzitter en de voorzitter Federatieve Schietcommissie, sectie geweer samen met de Hoofdman en Koning van het organiserende Gilde. Rond 18.00uur was het einde van de overige wedstrijden met aansluitend de prijsuitreiking.

De disciplines van het NBFS Kampioenschap Geweerschieten, waarvoor de NBFS per categorie, een zilveren schild beschikbaar stelde waren:
a. Korps Kampioen NBFS Geweer
b. Persoonlijk Kampioen NBFS Geweer – opgelegd
c. Persoonlijk Kampioen NBFS Geweer – vrije hand
d. Persoonlijk Jeugdkampioen NBFS Geweer – opgelegd
e. Koning NBFS Kampioenschap Geweer (houten vogel)
f. Keizer NBFS Kampioenschap Geweer (houten vogel)
g. Jeugdkoning NBFS Kampioenschap Geweer (houten vogel

Het gaat wat ver om hier alle winnaars te vermelden, maar het was ook hier weer het Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk wat een aantal prijzen in de wacht sleepte.

Personeel opgelegd: 4e plaats Adwan de Pinth 5e plaats Melissa de Pinth
Personeel Vrije hand: 1e plaats Marco de Pinth 2e plaats Melissa de Pinth
Korps Opgelegd: 1e plaats Marco de Pinth, Melissa de Pinth, Eric Jan van Eggelen Adwan de Pinth
Personeel opgelegd: 4e plaats Adwan de Pinth 5e plaats Melissa de Pinth 7e plaats Vince Groen                                                                                                      Viertal opgelegd: 3e plaats Sint Joris Gilde Nieuwkuijk
Jeugd Kampioen Opgelegd: Vince Groen

Kortom uit deze opsomming blijkt dat we niet het eerste de beste gilde zijn, we hebben ons mannetje/vrouwtje weer gestaan. Het was fijn om na een lange tijd weer te mogen deelnemen aan een wedstrijd binnen de NBFS. De weergoden waren ons goed gezind en er kon worden gesproken van een evenement waar de broederschap hoogtij vierde. Dank aan de organisatoren en de deelnemende gilden.

Namens het Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk                                                                                                                                                                    ir. J.M.J.M. (Michel) Omtzigt
Public Relations & 1e Jonge Deken.

Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

Reacties