Medewerkers JBZ vragen in video aandacht overbelast zorgpersoneel

Foto: Kees Vos Fotografie

Het JBZ in ‘s-Hertogenbosch lanceert de video ‘Een warm hart in moeilijke tijden’ waarin medewerkers hun zorgen uiten over de torenhoge werkdruk. Met de sterk toenemende coronabesmettingen blijft de druk op te zorg enorm oplopen.

“Ik ben verpleegkundige, en ik zie elke dag vermoeide gezichten van mijn collega’s. Veel van hen zijn ziek of zitten in quarantaine”, zegt een verpleegkundige aan het begin van de video. Naast hun zorgen over de werkdruk is het ziekenhuis bezorgd over de tegenstellingen in de samenleving die steeds groter zouden worden.

De rek is er zowel geestelijk als lichamelijk uit, stelt een arts in de video. De laatste tijd is er hard gewerkt om uitgestelde operaties in te halen, maar dat zit er in de huidige situatie niet meer in. Volgens de arts doet het pijn om dit op te geven.

Er liggen momenteel 46 patiënten met een coronabesmetting in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, waarvan 8 patiënten op de Intensive Care

Bron: DTV Den Bosch

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties