Maurick College lanceert interactieve game tijdens open huis

Foto: Maurick College

Het Maurick College heeft een creatieve en vernieuwende oplossing bedacht om toekomstige leerlingen kennis te laten maken met de school: de Maurick Game. Het interactieve online spel biedt leerlingen de mogelijkheid om zelf door de school te lopen, informatie te vergaren, video’s te bekijken en minigames te spelen.

De verlengde coronamaatregelen zetten opnieuw een streep door het belangrijke open huis voor de achtstegroepers uit de omgeving van Vught. De daltonschool liet het er niet bij zitten en bedacht een origineel alternatief om een zo goed mogelijke indruk te geven van de plek waar de jongeren mogelijk de komende vier, vijf of zes jaar doorbrengen. Door middel van het online open huis kan iedereen – veilig vanachter zijn computer of tablet – kennismaken met de school.

Virtueel kennismaken

Vanaf 22 januari kan iedereen, groot en klein, het Maurick College leren kennen. Op de website van de school pronkt de voorlichtingsfilm, leerlingen kunnen virtueel door de school ‘lopen’ via de 360 graden tour en ouders/verzorgers kunnen informatie inwinnen via voorlichtingspresentaties. De kers op de taart is toch wel de Maurick Game. Via een eigen game karakter worden de leerlingen uitgedaagd om op avontuur te gaan, nieuwe vaardigheden te leren en de tien levels te doorlopen. Dat heeft wel wat weg van het avontuur waar een toekomstige brugklasser aan begint. Het belooft een waar online feestje te worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om via een online chat op de website vragen te stellen. Er zit tussen 10.30 en 14.00 uur een team van docenten en een zorgcoördinator klaar om deze direct te beantwoorden.

 

Daltononderwijs

Het Maurick College staat bekend om haar daltononderwijs. Zelfstandigheid, kiezen in verantwoordelijkheid en samenwerken staan hierbij centraal. Elke dag hebben de leerlingen daltonuren in hun rooster staan. Tijdens deze uren kunnen leerlingen individuele begeleiding krijgen, verdieping zoeken bij vakken waar hun persoonlijke interesse ligt en hebben ze de mogelijkheid om extra vakken te volgen, zoals een sport, een taal of dans. De school biedt mogelijkheden aan om in te stromen op alle niveaus: van vmbo-basis tot en met gymnasium. Dankzij de tweejarige brugperiode krijgen leerlingen de kans zich te ontplooien, waarna ze doorstomen naar een niveau dat het beste bij ze past.

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden naar het online open huis en het Maurick College? Neem op 22 januari vanaf 10.00 uur een kijkje op www.maurickcollege.nl.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Maurick College

Cookieinstellingen