Alex Ophorst wint Robert Pullen-trofee

Op 15 januari 2022 was er de 1e wedstrijd van dit jaar een traditie is dan dat de schutters strijden om de felbegeerde Robert Pullen-trofee, deze wedstrijd werd gecombineerd met een Nieuwjaars ontmoeting. De laatste keer dat de wedstrijd om de Robert Pullen trofee werd gehouden was in 2020.  

Hoewel de gilde met de tijd en de moderne media meegaan vinden zij tradities niet minder belangrijk, een van die tradities is de boven genoemde wedstrijd. Bij dit evenement is het bijzonder dat er geschoten wordt met authentieke wapens waarvan er een zelfs dateert uit 1874. Ook wordt er gebruik gemaakt van zelf gemaakte munitie, de bedoelde wapens zijn eigendom van onze huidige koning Adwan de Pinth die ook de kogels vervaardigd waarbij hij wordt bijgestaan door zijn zoon Marco eveneens lid van het gilde en een fanatiek/bedreven schutter.

Omdat de vermelde munitie best zwaar is -patronen van 9,5 tot 11,5mm, wordt er bij uitzondering -met toestemming van de hiertoe bevoegde instanties- “buiten” de bak om geschoten, dit teneinde te voorkomen dat de opvangbak schade oploopt. Net als bij het “Koning-schieten” wordt er geschoten op een houten blok/vogel. Dit even omtrent de toelichting aangaande het schieten, de munitie en het blok.

Nu naar de wedstrijd. Er waren 16 gildebroeders en – zusters die zich hadden aangemeld voor deze, toch wel bijzondere wedstrijd. Bij het 60e schot was het een van de jongere schutters Alex Ophorst 25 jaar -tevens instructeur van onze vendeliers- die de laatste splinter van het blok wist te schieten waardoor het blok op de grond belandde. Hiermee werd hij winnaar van de Robert Pullen trofee. Alex mag nu een jaar lang deze geweldige wisselbokaal -een beker van maar liefst 1,20m hoog die overigens rijk is gedecoreerd- laten prijken op een plaats die hij passend vind.

Na de wedstrijd was er ruimte voor de gildebroeders-zusters om elkaar een goed nieuwjaar te wensen.

Deze middag gaf wederom aan dat met de huidige voorschriften best veel mogelijk is om zo onze geliefde vrijetijdsbesteding hobby, het schieten op de wipboom, te kunnen blijven beoefenen. De volgende activiteit -onder voorbehoud- is op 22 januari 2022, dit is dan de dertiende onderlinge wedstrijd van het seizoen ’21-’22. Ook onder voorbehoud gevolgd door een kaartavond waarbij gejokerd en gerikt kan worden. Bij voldoende belangstelling en mede afhankelijk van de dan geldende regelgeving is het op die avond ook mogelijk om met een luchtbuks te schieten op onze binnenbaan. Mocht u in de gelegenheid zijn en denken zo een middag of avond lijkt mij wel wat dan bent u van harte welkom, wel is het van belang dat u zich in voorkomend geval even aanmeldt of contact opneemt met onze hoofdman Eric Jan van Eggelen. Dit kunt u doen door middel van toenadering via [email protected]

U bent van harte welkom. U kunt ons vinden in aan de Meerdijk nabij de Emmamolen te Nieuwkuijk, graag tot dan.

Namens Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk, ir. J.M.J.M. (Michel) Omtzigt Public Relations & 1e Jonge Deken

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen