Inloophuis TOON: Centrum voor leven met en na kanker

Foto: Inloophuis TOON

Vanaf dit jaar draagt Inloophuis TOON met trots de nieuwe landelijke ondertitel: Centrum voor leven met en na kanker. Inloophuis TOON is aangesloten bij IPSO, de brancheorganisatie voor Instellingen PsychoSociale Oncologie. Alle 81 inloophuizen in Nederland gaan deze nieuwe ondertitel gebruiken. Samen gaan we voor een betere herkenbaarheid en vindbaarheid voor mensen die geraakt zijn door kanker.

Leven met kanker
Eén op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. Elke Nederlander krijgt met deze ziekte te maken als patiënt, naaste, mantelzorger of nabestaande. De gevolgen van kanker en de behandelingen kunnen veel invloed hebben op het dagelijks leven. Op emotioneel, mentaal, relationeel, fysiek maar ook op praktisch vlak. Het is van belang en prettig dat (ex-)patiënten, naasten en nabestaanden over hun problemen kunnen praten en voor hun vragen en wensen een luisterend oor vinden. Inloophuis TOON biedt deze ondersteuning. Wij werken wij vanuit de benadering Positieve Gezondheid. Met deze brede kijk op gezondheid, kijken we niet alleen naar de ziekte, maar naar de gehele mens en zijn omgeving. Dit kan helpen om ook in moeilijke periodes zoveel mogelijk eigen regie te voeren en veerkracht te behouden.

Er is onderzoek gedaan onder gasten die een centrum voor leven met en na kanker hebben bezocht.

  • 84% van de gasten vindt dat door het bezoeken van een centrum hun kwaliteit van leven is verbeterd.
  • 96% van de gasten geeft aan binnen minimaal één van de domeinen van positieve gezondheid een positieve verandering te hebben ervaren door het bezoeken van een centrum.
  • Bijna driekwart van de gasten (71%) geeft aan zich door hun bezoek aan het centrum beter te kunnen ontspannen.

Wereldkankerdag bij Inloophuis TOON
Op vrijdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Een dag waarop ieder jaar wereldwijd wordt stilgestaan bij de impact van kanker. Rond Wereldkankerdag worden vele evenementen georganiseerd. Op de website www.wereldkankerdag.nl lees je hier alles over.

U wordt van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met Inloophuis TOON. Loop gerust eens binnen, we geven je graag een rondleiding. Alle gasten die in de week van Wereldkankerdag ons inloophuis bezoeken, ontvangen een kleine attentie.

Inloophuis TOON
Jan de Rooystraat 15
5141 EN Waalwijk
T: 0416- 65 27 34 of E: [email protected]
Inloopmomenten: maandag t/m vrijdag van 10.00 – 12.00 uur en maandagmiddag van 13.30 – 15.30 uur.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen