Een nieuw begin: ontmoeting tussen schrijvers en vertellers

Foto: Bibliotheek Heusden

De Bibliotheek Heusden heeft in 2021 het project Levensboek overgenomen van Stichting Ontmoeten en wil daar graag een vervolg aan geven. Dat gaan ze op een eigentijdse manier doen. Waar voorheen het hele leven van een verteller centraal stond, zal er nu een boek komen rondom het thema ‘een nieuw begin’.

Bibliotheek Heusden gaat meerdere verhalen optekenen van mensen die binding hebben met Heusden én in hun leven een nieuwe start hebben gemaakt. Dat kan op allerlei gebieden zijn. Schrijvers en vertellers ontmoeten elkaar meerdere keren om de verhalen vorm te geven. De bedoeling is om begin 2022 te starten met informatieve bijeenkomsten en workshops gevolgd door een periode van interviews. De verwachting is dat er in de zomer van 2023 een boek wordt  uitgegeven.

Wat zoekt Bibliotheek Heusden?
Voor dit project zijn ze op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een verhaal willen schrijven aan de hand van interviews met vertellers.

Schrijvers
Hou je van schrijven en raak je geboeid door persoonlijke verhalen? Ben je geïnteresseerd in mensen en ga je graag in gesprek? Wil je je creativiteit aanboren? Dan is bibliotheek Heusden op zoek naar jou! Je hoeft geen volleerd schrijver te zijn; in samenspraak met je medeschrijvers ga je op ontdekkingstocht bijgestaan door een redactie die de verhalen gaat redigeren. Er hebben zich al diverse ‘amateur-schrijvers’ aangemeld, maar er zijn nog meer mensen nodig.

Aanmelden?
Is jouw interesse gewekt of wil je meer weten? Neem dan contact op met Frank Mensink van Bibliotheek Heusden via [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen