Gedeputeerde van Gruijthuijsen onder de indruk in gemeente Heusden

Foto: Thom Blankers

Afgelopen vrijdag bracht de Brabantse gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (economie, talentontwikkeling en financiën) een werkbezoek aan de gemeente Heusden. Op bedrijvenpark ‘het Hoog’ bezocht hij het bedrijf Ottobock en werd hij bijgepraat over de ontwikkelingen in Heusden.

Ottobock is producent van hulpmiddelen zoals protheses, ortheses en rolstoelen. Andres Boom (managing director) liet tijdens het bezoek zien welke ontwikkelingen er op dit gebied allemaal zijn en hoe een modern productiebedrijf omgaat met de uitdagingen van de huidige tijd.

Daarnaast was er tijdens het bezoek veel aandacht voor de economische aanpak in Heusden. Wethouder Thom Blankers liet, samen met Arnold Versteeg (voorzitter Parkmanagement Heusden) en Bram Buijs (Heusden Young Talent), zien hoe je met een lokale aanpak het verschil kan maken. “Economisch verschil maak je niet door moeilijke beleidsplannen te schrijven, wel door concreet samen met het bedrijfsleven aan de slag te gaan met de uitdagingen die we zien” aldus Blankers. Kort werd ook teruggeblikt op de afgelopen jaren middels een kort overzicht van enkele concrete resultaten:

  • Veel nieuwe bedrijven verwelkomt op nieuwe bedrijfsgrond en een werkgelegenheids groei van 800 banen;
  • Ruim 60 talenten gekoppeld aan bedrijven via Heusden Young Talent;
  • In alle vier de winkelgebieden een Centrum Actieplan gemaakt;
  • Met Platform Techniek en samen met het onderwijs en bedrijfsleven de zoektocht naar technisch talent verstevigd;
  • Met de bouw van de nieuwe ondernemerssamenwerking Ondernemend Heusden wordt ingezet op de ontwikkeling om van professioneel ‘klooien en prutsen’ structureel te groeien naar de top van de Brabantse MKB gemeenten.

Gedeputeerde van Gruijthuijsen vatte het bondig samen: “ , ? s , !”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen