Lancering van de Serious Game Bouw een huis

Op 13 april 2022 is de Serious Game Bouw een Huis live gegaan. De game laat spelers op een leuke manier kennis maken met techniek. “Een baan in de techniek is niet gevaarlijk of vies, het is juist veelzijdig, leuk en uitdagend!” Aldus Sergei Versteeg, directeur van bibliotheek Heusden. Het initiatief voor het ontwikkelen van de game kwam van de bibliotheek.

Zij heeft dit gedaan samen met het bedrijfsleven, onderwijs en het Pieck. Juist ook de samenwerking tussen alle partijen oogstte veel lof bij de sprekers. Het doel van het project was om door deze partijen te verbinden een positieve impuls te geven aan het werken in de techniek. De regio kent vele technische bedrijven. Om dit in de toekomst zo te houden is personeel nodig. Dus  moeten jongeren blijvend worden geïnteresseerd in deze sector. Zo zorgen we samen voor een blijvend sterke en geliefde regio.

Het bouwen van een droomhuis….wat komt daar allemaal bij kijken?
In de game ga je aan de slag met het bouwen van je droomhuis. De keuzes die je maakt zijn van invloed op je budget, de duurzaamheid en de waarde van je huis. Dit hoef je niet alleen te doen. In de game wordt je geholpen door je vrienden en door bedrijven uit de gemeente Heusden. Van deze bedrijven worden korte filmpjes getoond.

Tijdens de lancering hebben een aantal jongeren van Scholengemeenschap De Overlaat gedemonstreerd hoe de game werkt. Ook de aanwezigen konden direct aan de slag met het bouwen van hun droomhuis.

Speel ook gratis mee!
Kan je niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Download dan nu de Bibendo app op je telefoon of tablet en scan de QR code.

 

 

 

 

Uitrol van de game

De game is vanaf nu gratis beschikbaar en dus voor iedereen te spelen. Daarnaast wordt gekeken hoe de game in te bedden is in de reguliere technieklessen in het basis- en voorgezet onderwijs in de regio. Ook bedrijven kunnen de game gebruiken voor het interesseren van jongeren voor de techniek, bijvoorbeeld op open dagen. Ook is er ruimte voor nog een aantal bedrijven om met een filmpje in de app te worden toegevoegd.

Foto’s gemaakt door Ad Hartjes

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen