Brabant Oor: Rookmelders ook verplicht voor slechthorenden

Foto: Brabant Oor

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in alle woningen. In het landelijke bouwbesluit staat omschreven dat op iedere verdieping, waar een verblijfsruimte is, op de vluchtroute rookmelders geïnstalleerd moeten worden. Deze regelgeving was er deels al, maar gaat nu voor alle woningen gelden. Dit betekent dat zowel woningbouwverenigingen als particulieren hieraan moeten voldoen, en dit is een ontwikkeling die direct van invloed is op slechthorenden.

‘Voor doven en slechthorende kan dit een groot probleem veroorzaken’, zegt Alexander Vermeer van Brabant Oor. De meeste slechthorenden hebben een verlies in de hoge tonen, hierdoor horen zij alarmeringen minder goed. Daarnaast horen doven de brandmelders al helemaal niet. Op tijd gewaarschuwd worden bij een brand is van cruciaal levensbelang. Daarom is een speciaal systeem ontwikkeld voor slechthorenden waarbij er een of meerdere flitslampen gekoppeld worden aan uw rookmelder. Deze flitslamp(en) kunt u in de woonkamer en/of slaapkamer zetten. Als een van de rookmelders rook signaleert gaat de flitslamp flitsen, waardoor u ook als u ligt te slapen wakker wordt van de flitsen. Het bijkomend voordeel is dat deze flitsers ook gekoppeld kunnen worden aan zowel uw deurbel, telefoon en wekker. Wel zo gemakkelijk.

Dit systeem met installatie wordt in de meeste gevallen vergoed wordt door uw zorgverzekering. Brabant Oor is aanbieder van dit speciale systeem waardoor wij ervoor zorgen dat de juiste informatie wordt verzameld en de aanvraag ingediend wordt. Vervolgens komt een gecertificeerd bedrijf bij u aan huis om de flitslamp te installeren.

Wilt u meer informatie of de flitslamp aanschaffen, neem dan contact met ons op via 0416-778 660 of [email protected]

Op donderdag 12 mei 2022 tussen 10.00 uur en 12.00 uur in het (H)oorcafé demonstratie en uitleg gegeven worden over deze belangrijke ontwikkeling. U vindt het (H)oorcafé aan het Parkpaviljoen in Waalwijk. Informatie: [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Cookieinstellingen