Coalitieprogramma en nieuwe wethouders gepresenteerd

Vorige week hebben de Heusdense politieke partijen DMP Heusden, Gemeentebelangen en VVD hebben een akkoord bereikt over een programma voor de komende vier jaar. Het programma heeft de titel ‘Heusden Nu en Straks’. In een extra raadsvergadering dinsdagavond is dit programma aangeboden aan de gemeenteraad en zijn de nieuwe wethouders geïnstalleerd.

Programma ‘Heusden Nu en Straks’
Met het programma 2022-2026 ‘Heusden Nu en Straks’ geven de partijen bestuurlijk richting voor de komende jaren. Tegelijkertijd is er voldoende ruimte voor nieuwe ideeën en nadere invulling. Het nieuwe college van B&W ziet uit naar een succesvolle samenwerking met inwoners, ondernemers, organisaties en gemeenteraad om van Heusden in al zijn facetten nog meer een thuis te maken. Programma ‘Heusden Nu en Straks Coalitieprogramma 2022-2026 Heusden nu en straks

De nieuwe wethouders zijn

Tijdens de extra raadsvergadering werd het Coalitieprogramma aan de overige raadsleden uitgedeeld door Martijn van Esch. Ook werden de potentiële wethouders ter stemming gebracht. De nieuwe wethouders werden met 25 van 29 stemmen voor gekozen. In de eerste ronde ging het even mis want toen werd het woordje blanco even te letterlijk opgevat en gaven 2 raadsleden het stembriefje dat uiteindelijk ongeldig werd verklaard. Bij de overige stemmingen werd er elke keer 4 blanco stemmen uitgedeeld.

De portefeuilles werden als volgt verdeeld:

  • Martijn van Esch (DMP Heusden) – Financiën, economie en sport;
  • Johan Meesters (DMP Heusden) – Bouwen, wonen en buitengebied;
  • Peter van Steen (Gemeentebelangen) – Sociaal domein;
  • Jeroen van den Bosch (Gemeentebelangen) – Duurzaamheid, cultuur en onderwijs;
  • Thom Blankers (VVD) – Werk, recreatie en verkeer.

Ook werden de vrijgekomen plaatsen in de raad die tot stand waren gekomen door de benoeming van de wethouders ook tijdens deze avond beëdigd door burgemeester Willemijn van Hees waardoor raad weer compleet werd.

Afscheid twee wethouders
Eerder op de dag was er de allerlaatste collegevergadering samen met Mart van der Poel  en Kees van Bokhoven (zij keren niet meer terug). “Zoals altijd met een lach als het kan en serieus als het moet. Met een fijn gevoel kijken we met zijn allen terug op de plezierige samenwerking in deze periode “Liet Thom Blankers op Facebook weten.

Natuurlijk werd ook tijdens deze extra raadsvergadering al een beetje afscheid genomen van beide heren die in totaal toch 23 jaar wethouderschap er op hebben zitten die ze met veel plezier hebben uitgevoerd zoals ze ook aangaven in hun dankwoordje.

Na de anekdotes van de partijleden van Mart en Kees had de burgemeester natuurlijk ook lovende woorden voor beide heren voor werkzaamheden die ze binnen de gemeente hebben verricht. Daarbij kwam de lachspieren ook regelmatig los maar ook het respect van de vastberadenheid van beide heren.

Foto’s gemaakt door Wil Gulpen

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen