Feestelijke opening nieuwe glijbaan Dillenburgpark net even anders

Het bestuur van Stichting Dillenburgpark liet met trots weten dat tijdens de feestelijke opening op vrijdag 22 juli wethouder Martijn van Esch de glijbaan officieel om 10.00 uur zou openen. Voor de opening waren zo’n 110 basisschoolleerlingen uit groep 1/2 van de basisscholen Wereldwijs en Jongleren uitgenodigd omals eerste van de glijbaan af te gaan. Echter was de glijbaan er niet.

Donderdag tijdens het plaatsen van de glijbaan kwam de leverancier er achter dat de helling anders was dan als voorheen van de oude glijbaan. De nieuwe glijbaan kon nu niet veilig geplaatst worden en de aanpassingen waren niet even snel te doen. Maar niet getreurd de glijbaan komt er zo snel de aanpassingen zijn gedaan en de glijbaan veilig geplaatst kan worden. Want de veiligheid is natuurlijk het belangrijkste. De gemeente Heusden zal dit verder met de leverancier in orde maken en hopelijk kan er snel gebruik worden gemaakt van de nieuwe glijbaan.

Maar de organisatie liet zich niet uit het veld snel en zorgde voor een leuk alternatief in de vorm van een stormbaan. Deze werd dan symbolisch gebruikt om de opening voor de aanwezige kinderen tot een succes te maken.

En een succes was het zeker nadat wethouder Martijn van Esch  het hele verhaal had uitgelegd aan de kinderen gaf hij het woord aan de jeugd burgemeester Nienke van der Sanden. Samen met de wethouder en ook aanwezig namens de jeugdraad Naomi van de Wiel zouden ze de baan gaan openen. Een tijdje terug heeft er een informatiebijeenkomst voor de jeugd plaatsgevonden waarin we hun ideeën rondom het park zijn opgehaald. Er is toen toen aan de aanwezige kinderen gevraagd wie er zitting zou willen nemen in een jeugdraad voor het park. Hier reageerden destijds 13 kinderen heel enthousiast op. Aangezien Naomi al op het voortgezet onderwijs zit was ze vandaag vrij en vond ze het leuk om te komen helpen.

Maar dat werd uiteindelijk toch even anders want de kinderen hadden er zin en gingen als eerste met veel plezier op de stormbaan. Maar zodra de wethouder, jeugd burgemeester en jeugd raadslid de kans kregen gingen ook hun met veel plezier de stormbaan op.

Alle bewoners van de gemeente Heusden waren uitgenodigd om bij deze feestelijke opening aanwezig te zijn. Tussen 10.00 – 14.00 uur was Stichting Dillenburgpark aanwezig met extra beweeg- en sportmogelijkheden om het feest nog leuker te maken. Zo kon iedereen voetballen in een pannaveldje, knotshockey, stoepkrijten op het pad, klimmen in het klimrek, de uitdaging aangaan van kanjam en kubb óf uiteraard lekker genieten en kijken naar alle bedrijvigheid van de kinderen. En dat alles onder het genot van wat drinken en/of eten. Ook leden van de Jeugdraad van het Dillenburgpark waren aanwezig e

Hier komt de glijbaan!

Stichting Dillenburgpark is afhankelijk van giften en donaties om de activiteiten te realiseren. Zij willen daarom dan ook SlipstopshoesDe BeweegpotHet Honderd BunderbosVugts Reclame & BeletteringTovulonGezondheidscentrum DrunenStichting de SchroefDAK atletiekvereniging en alle particuliere donateurs hartelijk danken voor hun bijdrage aan deze eerste stap om het park voor iedereen toegankelijk te maken voor bewegen, sporten, recreëren en ontmoeten. De gemeente Heusden neemt de plaatsing van de glijbaan voor haar rekening.

Stichting Dillenburgpark heeft momenteel al een deel van het totaalbedrag opgehaald via crowdfunding, donaties en sponsoring maar het is nog niet genoeg. U kunt ook helpen! Via https://crowdfundingplan.nl/dillenburgpark/campaign/view/crowdfunding-speeltuin kunt u doneren.

De ontwikkelingen van het Dillenburgpark zijn dus in volle gang! Kijk voor meer informatie op www.dillenburgpark.nl en https://www.dillenburgpark.nl/crowdfunding

Voor de deelprojecten check https://www.dillenburgpark.nl/deelprojecten

Foto’s Wil Gulpen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen