Glaspoort gaat starten met de aanleg van glasvezel in Haarsteeg, Heusden en Oudheusden

Foto: Gemeente Heusden

Haarsteeg, Heusden en Oudheusden worden aangesloten op glasvezel. Glaspoort start naar verwachting vanaf begin oktober 2022 met de aanleg, met als doel om voor het einde van 2023 vrijwel alle woningen aangesloten te hebben op het snelle glasvezelnetwerk.

Aannemer Circet zal de werkzaamheden uitvoeren in opdracht van Glaspoort en zal bijna 30 kilometer graven om ongeveer 3.000 woningen in Haarsteeg, Heusden en Oudheusden aan te sluiten op glasvezel. De voorbereidingen zijn in volle gang en bewoners worden de komende periode geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. Glaspoort startte eerder al met de aanleg van glasvezel in de kernen Vlijmen en Elshout. Met de start van de aanleg van glasvezel in Haarsteeg, Heusden en Oudheusden kunnen ook deze inwoners van de gemeente Heusden straks beschikken over snel glasvezelinternet.

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “Het verder aansluiten van de dorpskernen van Heusden past goed bij Glaspoort. Zo kunnen straks zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Heusden beschikken over een kosteloze glasvezelaansluiting. Op het netwerk van Glaspoort zijn meerdere aanbieders van telecomdiensten actief waardoor de bewoners van Heusden zelf een aanbieder kunnen kiezen.”

Kosteloze glasvezelaansluiting en open netwerk van Glaspoort
Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in de woning is volledig kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Indien bewoners meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Versnelde glasvezel uitrol
Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen