Spinning marathon voor Wout Pellikaan bij Totalfit Vlijmen

Foto: Miriam Verhoofstad

Op zaterdag 10 september organiseert Miriam Verhoofstad, in samenwerking met Total Fit een spinning marathon voor Wout Pellikaan. Wout is voor vele een goede bekende. Half maart 2021 werd Wout en de rest van zijn gezin getroffen door Corona. Aanvankelijk leek hij alleen griepachtige klachten te hebben, maar terwijl de rest van het gezin herstelde ging het met Wout alleen maar slechter.

Hij werd op 22 maart 2021 opgenomen in het JBZ. Ook daar ging hij achteruit en moest Wout vanwege beademing in slaap worden gebracht. Door plaatsgebrek in het JBZ werd hij overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Er volgde voor zijn dierbaren en familie een intensieve, spannende en onzekere tijd. Vaak ging hij één klein stapje vooruit en dan weer drie achteruit. Ook waren er nare complicaties. Vanwege slechte doorbloeding moest er een deel van zijn linkervoet worden geamputeerd. Een nog ernstigere complicatie was een herseninfarct dat tijdens de coma aanvankelijk niet werd opgemerkt.
Al met al duurde het heel lang voor Wout uit coma gehaald kon worden en pas na 4 maanden mocht hij van de IC terug naar de gewone verpleging.
Die tijd heeft diepe sporen nagelaten.

Wout ging altijd voorop, in zijn werk als stratenmaker, in de voetbalkantine en ook op een feestje. Nu heeft hij overal hulp bij nodig, hij is letterlijk hulpbehoevend. Wout vecht de strijd nog steeds. Wout zal nooit meer de oude worden maar samen met zijn gezin proberen ze het leven zo normaal mogelijk te maken.

De wens van Wout was om terug te gaan naar hun huis en zijn gezin. Dit werd op 21 maart jl gerealiseerd. Hij thuiskomst vergt naast veel uren hulp per dag ook een forse aanpassing aan het huis. Deze wordt deels vergoed maar veel ook niet. Alles kost enorm veel geld en aangezien Wout de financiële motor van het gezin was, is er dan ook hulp nodig. Om het gezin van Wout enige armslag te geven is er dan ook een steunactie opgezet.
Deze financiële hulp willen de vrienden en familie dan ook bieden door deze crowdfunding. https://steunactie.nl/actions/view/geef-wout-pellikaan-financiele-armslag

Om Wout en zijn gezin nog eens extra te ondersteunen wil Miriam dan ook een geweldig leuke middag creëren door een spinning marathon te organiseren.
Deze zal plaatsvinden bij Total Fit op zaterdag 10 september van 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor € 12,50 per uur kun je deze dag meefietsen. Natuurlijk mag je ook meer doneren. Deelname gaat via inschrijving. Er zijn al heel wat gegadigden dus schrijf je snel in om dit prachtige initiatief te ondersteunen!
Inschrijven kan via [email protected] en aan de balie van Total Fit. Of via de mail [email protected]

Tevens zal er deze middag een loterij plaatsvinden met prachtige prijzen geschonken door meerdere ondernemers uit de buurt. Dus ook al fiets je niet mee ben je van harte welkom! Alle donaties en het inschrijfgeld ende opbrengst van de loterij zal direct worden gedoneerd aan Wout en zijn gezin.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen