Historische plaatjes verzamelen gestart

Vanaf zaterdag 10 september kan iedereen 8 weken lang stickerplaatjes sparen van de geschiedenis van de gemeente Heusden. Je kunt ze verzamelen in een prachtig boek! Bij iedere €10 aan boodschappen, krijg je een set van 4 plaatjes. De deelnemende supermarkten zijn Jumbo, Coop en Jan Linders. Burgemeester Willemijn van Hees was zaterdagmorgen bij de start in de Jumbo in Drunen

Met dit boek viert de gemeente Heusden het 25-jarig bestaan en Heemkundekring Onsenoort viert zijn 75ste verjaardag. De plaatjesboeken kunnen in de zes supermarkten worden verkregen, alleen Albert Heijn, Lidl en Aldi doen niet mee. Bij elk tientje aan boodschappen krijgen de klanten vier plaatjes. Alles bij elkaar gaat het om 266 plaatjes, verdeeld over 25 hoofdstukken. Zo is er aandacht voor onderwijs, voor landbouw, nijverheid en industrie. Maar ook voor archeologie en kunst. Het laatste hoofdstuk gaat over de toekomst van de gemeente. Elke hoofdstuk heeft een korte inleiding.

Alles bij elkaar zijn er 6500 exemplaren, uitgegeven door Local Loyalty Group Breda. Ook alle klassen van de Heusdense basisscholen, evenals alle koffiehoeken in de drie gemeentelijke zorgcentra krijgen enkele boeken.

De kans dat je alle 266 plakplaatjes binnen acht weken verzameld is niet zo groot. Na de actie, op 9 november, houden we in de drie openbare bibliotheken een ruilbeurs.

Foto’s gemaakt door Ad Hartjes

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen