Elshoutse Dúrpsquiz gaat dan eindelijk van start

Foto: Elshouts Durpkwis

Op zaterdag 15 oktober gaat dan eindelijk toch de Elshoutse Dúrpsquiz van start. Na drie jaar voorbereiding zou het nu toch moeten gaan lukken om er in Elshout een geweldig spektakel van te maken voor jong en oud.

 Die zaterdag trappen 36 teams om 12.45 uur af om de strijd aan te gaan om als beste uit de bus te komen. Wat hen te wachten staat blijft vooralsnog geheim, wel wordt er tipje van de sluier op gelicht tijden de speciale captainsavond in Herberg “In den Gekroonden Hoed” op vrijdagavond 7 oktober. De captain van ieder team komt die avond alleen maar moet er wel voor zorgen enkele mensen achter de hand te hebben, mogelijk wordt er nog om assistentie gevraagd. De captain is tijdens de quiz dag ook de contactpersoon en wordt bij bepaalde opdrachten verwacht.

Opdrachten
Tijdens de Dúrpsquiz maak je samen met een team vragen in een quizboek en zijn er allerlei doe-opdrachten, het hele dorp is in beweging. Het team zal minsten uit 15 personen moeten bestaan. De quiz is spannend, en de tijdsdruk is groot. We starten om 12.45 uur en het is een doorlopend programma tot in de late uurtjes. De afsluiting is in het gemeenschapshuis ’t Rad met nog enkele opdrachten. Het zal voor de organisatie nog een hele klus worden om de antwoorden na te kijken maar in deze moderne tijd is de computer een handig hulpmiddel. De Dúrpsquiz zal grotendeels digitaal worden nagekeken.

Alternatief
Drie jaar geleden werden de eerste plannen gesmeed. Kansrijk Elshout wilde iets organiseren voor de Elshoutse gemeenschap. Een Dúrpsquiz leek wel wat. Een werkgroep werd in het leven geroepen en er werden plannen en ideeën uitgewerkt. In oktober 2020 zou het moeten gebeuren, maar het liep anders, corona gooide roet in het eten. In 2021 werd gehoopt dat het wel door kon gaan, maar dit was ijdele hoop. Het virus laaide opnieuw op. Als alternatief hebben ze in 2020 en 2021 nog wel het Elshouts Kerstdúrp georganiseerd, wat ook een groot succes werd.

Begin dit jaar kwam de werkgroep opnieuw bij elkaar en bleek nog wat handje te kort te hebben. Na een oproep melden zich nog een aantal vrijwilligers voor de werkgroep, die uit 11 personen bestaat. Daarnaast kan de werkgroep die dag rekenen op nog een groot aantal vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Het zal een hele uitdaging worden om bijna 600 deelnemers een gezellige dag te bezorgen. Maar dat kun je de Elshoutenaren wel toe vertrouwen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen