Informatie- en discussieavond over Ondermijning. Het vervolg

Foto: Gouverneurshuis

Op 7 oktober aanstaande organiseert de cultuurcommissie Ravelijn/Gouverneurshuis in samenwerking met De Nieuwe Schuur in Herpt een tweede bijeenkomst rond het thema ‘ondermijning’. Deze avond komt mede op verzoek van veel bezoekers bij de eerste bijeenkomst in maart jl.

Ging het tijdens de eerste avond in maart vooral over het herkennen van het drugsprobleem in Nederland en de gevaren dat de onderwereld meer en meer bezit neemt van de bovenwereld, deze keer zal er vooral ingegaan worden op de aanpak van de georganiseerde (drugs)criminaliteit.
Als je de publicatie ‘De achterkant van Nederland’ (2017) van Jan Tromp en Pieter Tops leest dan lijkt het een groot probleem om ondermijning een halt toe te roepen.

Inmiddels heeft het duo Tromp en Tops een vervolg gegeven aan hun onderzoek en publiceerden zij hun boek ‘Nederland Drugsland’ (2020). In deze publicaDe gaan zij nader in op de lokroep van het geld, de macht van de criminelen en de noodzaak die te breken. Tevens komen ze met mogelijke oplossingen het Dj te doen keren.

Paul Depla (burgemeester Breda), Jan Tromp (onderzoeksjournalist), Bart Nieuwenhuis (raadsheer Den Bosch), Wilbert Paulissen (politiechef Noord Brabant Oost) en Matthijn Lamers (teamchef basisteam Meierij) zullen onder leiding van Leo Swaans ingaan op de diverse mogelijkheden om het grote probleem te tackelen.

Onderwerpen als de grote achteloosheid rondom in Nederland, de problematiek van drugsgeld en de verwevenheid in de samenleving komen aan de orde. Tevens wordt ingegaan op mogelijke perspectieven. De bijeenkomst vindt plaats in De Nieuwe Schuur te Herpt. Aanvang 20.00 uur. Vanaf dit moment kunt u al reserveren via www.gouverneurshuis.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen