Nieuwe serie cursussen voor tablet, computer en voor DigiD

Foto: Bibliotheek Heusden

Er starten binnenkort weer diverse cursussen bij bibliotheek Heusden en dat zijn o.a. 3 soorten lessen voor de tablet en een cursus Windows & webmail via de Seniorweb. Daarnaast ook een gratis cursus omgaan met de digitale overheid en cursus voor de computer

Seniorweb Heusden heeft 3 soorten lessen voor de tablet
Wil je ook meer kunnen doen met je tablet? Voor iPad en Android tablet zijn aparte cursussen. Voor de iPad zijn er ook lessen voor gevorderden te volgen. Je kunt dus kiezen uit 3 soorten tabletlessen. Je leert het bij Seniorweb Heusden in Bibliotheek Heusden. Stap voor stap en onder de geduldige begeleiding van onze vrijwillige docenten.   De lessen starten weer rond 1 oktober. De cursussen worden over een periode van 6 ochtenden gegeven in een van de bibliotheekvestigingen in Drunen, Oudheusden of Vlijmen.

Seniorweb heeft ook een cursus Windows & webmail
Sinds kort is er ook een cursus voor iedereen die meer wil doen met Windows. Op basis van Windows 10. Er wordt aandacht besteed aan het maken van bestanden, bureaublad, verkenner, start menu, etc. Tenslotte wordt er nog stilgestaan bij het gebruik van webmail. De lessen zijn verspreid over 6 ochtenden.

Gratis cursus Omgaan met de digitale overheid
De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er weer een speciale gratis beginnerscursus ‘Omgaan met de digitale overheid’. De nieuwe cursus start rond 1 oktober en duurt drie dagdelen (ochtend of avond). Je volgt onder begeleiding van gecertificeerde Digisterker docenten. In een kleine groep van deelnemers gebruik van computers in de Bibliotheek. De cursus is voor iedereen die al wel een beetje met internet kunnen omgaan.

Gratis basis online cursus voor de computer
Voor diegene die nog niet zo vaardig met de computer zijn, biedt de Bibliotheek Heusden gratis basiscursussen aan voor de computer, internet of social media. Deze Klik & Tik cursus is onderdeel van het online platform Oefenen.nl. Deze online cursussen worden verzorgt in het Digicafé dat elke dinsdagochtend wordt gehouden in Bibliotheek Drunen en op woensdagmiddag in de Bibliotheek van Vlijmen. Gebruik van laptop van de Bibliotheek tijdens de cursus is inbegrepen.

Zie voor meer informatie, locatie en data de website www.bibliotheekheusden.nl of neem contact op met de klantenservice, deze is bereikbaar op [email protected] of via en 0416-373032.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen