Thuisbakkers houden open huis en geven een kijkje in de keuken

Foto: Thuisbakkersdagen

Jaarlijks, in en rondom het 1e volle weekend van november, organiseert Stichting ThuisbakkersPunt de ThuisbakkersDagen. Thuisbakkers houden open huis voor de mensen uit de buurt d.m.v. een high tea, taartenveiling of bijv. een bakworkshop geven zij een kijkje in de keuken en brengen ze buren met elkaar in contact. Ook Bee’s Cookie Jar uit Herpt van Ingeborg ten Oever doet mee met ThuisbakkersDagen. Naast een lekkere ervaring wordt het dit najaar ook weer erg gezellig! 

Sinds 2019 worden de ThuisbakkersDagen georganiseerd.”Voor iedere thuisbakker is er een andere reden om mee te doen”. Zo vertelt Sanne Alblas, voorzitter van Stichting ThuisbakkersPunt. “De ene bakker maakt er een actie van om geld in te zamelen voor een goed doel, de andere wil de buren graag laten proeven de buitenlandse cultuur van de thuisbakker, en ikzelf deed afgelopen jaar mee om nieuwe buren te ontmoeten omdat ik nog niet zo lang in dit huis woon.’

Op de site van ThuisbakkersPunt is allerlei informatie te vinden om de deelname voor de thuisbakker zo makkelijk mogelijk te maken. Handvatten voor de organisatie, PR materiaal en vragen die gesteld kunnen worden. En ook ideeën om om te gaan met de corona-maatregelen, om zo toch een sociale actie te kunnen houden tijdens de pandemie. Waardoor buren gezien worden en minder eenzaam zijn.

Meedoen?
Het eerste volle weekend van november valt dit jaar op 5 & 6 november. Dus in of rondom dat weekend kun je als thuisbakker aan de bak! Kijk op www.ThuisbakkersPunt.nl voor meer info over deelname als thuisbakker of als gebak-liefhebbende buur. Je kan ook mailen naar [email protected] voor meer informatie.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen