Officiële in gebruik name van de Doeverense Sluis

Het zal niemand ontgaan zijn dat de Doeverense Sluis, ook wel Gemeenlandse Sluis genoemd, grondig is gerestaureerd. Zo was het maandenlang onmogelijk om het fietspad over de Elshoutse Zeedijk geheel af te rijden van Elshout naar Doeveren (of omgekeerd). De restauratiewerken, uitgevoerd door aannemer Van de Ven, zijn nu klaar.

Iedere erfgoedliefhebber kan nu de fraai gerestaureerde sluis gaan bewonderen. De officiële op 23 september is gepaard gaan met enkele openingshandelingen door de burgemeester van Heusden, Willemijn van Hees. Hierbij waren ook bestuurders van de gemeente Heusden en het Waterschap aanwezig. Heemkundekring Onsenoort heeft tezamen met de heemkundekringen van Waalwijk en Sprang Capelle een expositie voorbereid over 600 jaar Sint Elisabethsvloed (1422-2022) in combinatie met panelen over de restauratiewerken van de Doeverense Sluis. Deze expositie, bestaande uit 14 panelen krijgt in de protestantse kerk van Doeveren. Hiermee worden het verleden en het heden van de Elshoutse Zeedijk met elkaar verbonden.

Foto;s Ad Hartjes

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen