Het Pieck toont dans en muziek bij De Korf Bruist

Foto: Het Pieck

De gemeente Heusden bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd! Met ‘De Korf Bruist’ hield de organisatie een open dag waarop verschillende gebruikers van zich lieten zien en horen. Ook het Pieck was van de partij met diverse optredens en open lessen. Met ‘eigen’ lokalen en cursussen hebben ze een duidelijk eigen gezicht in het gebouw.

Nog maar nèt in de Korf kwam ik ze al tegen; danseresjes in prachtige tutu’s die, zittend op de trap, hun spitzen inspecteerden. Ik zou er nog veel meer tegenkomen die dag. In de gangen, de zaal en de Pieck-lokalen en op het voor deze gelegenheid gemaakte buitenpodium. In zachtblauw of stralend wit lieten ze vol overgave hun gracieuze danspassen zien aan een zeer gemêleerd publiek. De docenten waren, naar gelang de leeftijd en ervaring van de dansers, vriendelijk en ondersteunend of trainden in een pittige open les spieren, focus en souplesse. Die meisjes in tutu’s vallen natuurlijk extra op maar er waren ook andere dansvormen te ontdekken. Bij de cursus ‘Dance Experience’ leer je alles wat nú hip is en bij de open les Breakdance werden de basis passen uitgelegd en de kleine variaties die je daarmee zélf kunt maken. Want geen breakdancer danst hetzelfde! De jeugd had de passen snel onder de knie waarop ouders enthousiast wezen naar de eigen variaties die de kids lieten zien.

In ongedwongen sfeer doen wat je leuk vindt
Het bandje ‘De Rocking Turtles’ bestaande uit kinderen van 8 tot 12 jaar, bracht met veel lef hun repertoire ten gehore. De zangeres werd muzikaal ondersteund door een drummer, gitariste, een keyboardspeelster en saxofoniste. Hoe leuk is het dat je, als je eenmaal een instrument onder de knie hebt, onder begeleiding kunt samenspelen in een band! Bij het Pieck kan dat. Dat ook de hele kleintjes bij het Pieck terecht kunnen bleek bij de open les piano. In een gloednieuw vormgegeven muzieklokaal speelde een heel klein meisje, samen met mama en de docent, haar eerste deuntjes op dat prachtige instrument. Het werd een muzikaal samenspel om nooit te vergeten.

Naast muziek en dans biedt het Pieck ook theaterlessen en beeldende lessen aan in de Korf. Zo gaat het kinderatelier van start en zijn er workshop-reeksen van 10 lessen musical of theater. Heb je de open dag gemist? Je kunt je altijd aanmelden voor een gratis proefles. Doen!

Kader
Het Pieck heeft, sinds deze zomer, ook met muziek lessen en beeldende cursussen voor kinderen haar intrek genomen in de Korf in Vlijmen. De ruimtes die het Pieck gebruikt hebben een flinke opknapbeurt gehad waardoor ze een frisse, eigen uitstraling hebben gekregen, passend bij het hoofdgebouw van het Pieck. Omdat het Pieck haar aanbod in de Korf nog steeds uitbreidt is het goed de website te raadplegen voor het actuele aanbod. Tot ziens bij het Pieck!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen