GroenLinks-PvdA Heusden: prioriteit voor onderhoud fietspaden en trottoirs

Foto: GroenLinks PvdA Heusden

Minder auto’s door de straten en meer fietsers en voetgangers. Minder fijnstof in de lucht en meer buiten bewegen is goed voor onze gezondheid én voor het klimaat. Daarom heeft GroenLinks-PvdA Heusden extra aandacht gevraagd voor de bermen en voor het onderhoud van fietspaden en trottoirs in het beleidsplan onderhoud wegen.

Positief over beleidsplan onderhoud wegen
De politieke partij is positief over het nieuwe beleidsplan onderhoud wegen. De kwaliteit van alle wegen is grondig geïnspecteerd. Er ligt voor de komende jaren een planning voor het wegonderhoud, zodat achterstallig onderhoud gaat verdwijnen. Waar mogelijk wordt asfalt vervangen door stenen of ander doorlaatbaar materiaal. Hierdoor kan kostbaar regenwater beter in de aarde komen.

De bermen…. geen puin!
Speciale aandacht vragen zij voor de bermen. Daar waar de berm tijdens het passeren wordt gebruikt als uitwijkmogelijkheid komt robuuste bermverharding. Door daarbij te letten op een open structuur verdwijnen niet alleen de kuilen, maar kan het water ook gemakkelijker de bodem in. Dat alles is niet onmiddellijk gerealiseerd en daarom de uitdrukkelijke wens dat de gemeente nu stopt met het gebruik van puin als verharding in de berm. Het stof in dit puin is ongezond voor fietsers en wandelaars.

Voor de fietspaden en trottoirs kan het nog beter
In het beleidsplan staat dat de verharding van fiets- , wandelpaden en trottoirs wordt verbeterd en dat is onvoldoende. Het belang van fietsen en wandelen is dermate groot en urgent, dat deze in de planning een aparte prioriteit dient te hebben. Een extra inhaalslag is hier nodig.

GroenLinks-PvdA Heusden: actief, sociaal & duurzaam.
(https://groenlinks-pvda-heusden.nl)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen