Transportonderneming Kivits wint de TVM Award Duurzaamheid

TVM Awards 2022

Assen, 1 okt 2022
Foto: Gerlinde Schrijver
TVM Awards 2022 Assen, 1 okt 2022 Foto: Gerlinde Schrijver
Foto: TVM

De inspanning van Kivits Drunen rondom duurzaamheid valt op. Afgelopen weekend wonnen zij de TMV Award Duurzaamheid 2022. De doorslag was de ambitie om in de kopgroep te zitten als het gaat om groene duurzaamheid, de CO2-reductie, het gebruik van alternatieve brandstoffen en met name de inzet op het gebied van sociale duurzaamheid met betrekking tot de medewerkers van Kivits. Verder won Jelmer Stoker chauffeur bij Kivits het NK Veiligste Chauffeur 2022 van Nederland.

Duurzaamheid
Transportonderneming Kivits Drunen uit Waalwijk won de TVM Award Duurzaamheid. Jim Visschers, CFO Kivits Logistics Group, nam de TVM Award in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Paul van der Burgt, manager bij Van Eijck Groep. Kivits Drunen won de prijs omdat het bedrijf voortdurend op zoek is naar mogelijkheden om haar bedrijfsactiviteiten te verduurzamen, daarnaast wordt er actief ingezet op sociale duurzaamheid.

Foto: Gerlinde Schrijver

Vrachtwagenchauffeur Jelmer Stoker uit Haskerhorne is winnaar geworden van het NK Veiligste Chauffeur 2022. Op het TT Circuit in Assen was de Fries zaterdag de sterkste van 20 finalisten. Jelger Miedema (Kreileroord) en Danny Henskens (Berghem) legden beslag op de tweede en de derde plaats. Stoker was volgens de jury constant bewust van zijn omgeving, de rust zelve en voerde de finale opdrachten perfect uit. ,,Ik had het niet verwacht. Eigenlijk ben ik gewoon sprakeloos. Dit is een ontzettend grote eer”, reageerde Stoker, beroepschauffeur bij Kivits Drunen. Na vijf proeven waren er slechts drie finalisten overgebleven. Op het finale-parkoers werd behendigheid gekoppeld aan veiligheid. Op dat onderdeel bleef Stoker zijn concurrenten voor.

Het NK vormde het hoogtepunt van de TVM Awards, de naam van het veiligheidsprogramma van TVM verzekeringen. De voornaamste doelstelling van de TVM Awards is het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag onder alle weggebruikers en zodoende een bijdrage leveren aan de transport- en verkeersveiligheid in Nederland. Uit handen van Michel Verwoest, CEO van TVM verzekeringen, ontving Stoker de TVM Award die hoort bij het NK Veiligste Chauffeur.

Naast het NK Veiligste Chauffeur werden er nog 6 andere TVM Awards uitgereikt aan een beroepschauffeur (Ridder) en transportondernemingen. De TVM Award Veilig Transport, MVO, Innovatie, Prestatie in de sector en Duurzaamheid zijn prijzen waar naast een jury ook het publiek haar stem kon laten gelden.

< Ridder De TVM Award Ridder 2022 werd uitgereikt aan Kevin van der Velde uit Damwâld.
< Veilig Transport Transportonderneming Schenk Tanktransport uit Papendrecht won de TVM Award Veilig Transport. Ewout Mol,
< MVO Transportonderneming Rijser Transport uit Purmerend won de TVM Award MVO.
< Innovatie Transportonderneming VSDV Distributie uit Zwaagdijk won de TVM Award Innovatie.
< Prestatie in de sector Transportonderneming Cornelissen uit Nijmegen won de TVM Award Innovatie.
< Duurzaam Transportonderneming Kivits Drunen uit Waalwijk won de TVM Award Duurzaamheid

De TVM Awards is een initiatief van TVM verzekeringen met steun van acht betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, JobTrans, Continental Benelux, Van Eijck Groep, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Veilig Verkeer Nederland, Bumper, ANWB en Eye Wish.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen