TH.J. Rijkenschool uit Elshout bestaat 50 jaar en viert dat met een feestweek

Foto: TH.J. Rijkenschool

50 jaar, een halve eeuw Th.J. Rijkenschool in Elshout. Dat moest natuurlijk uitgebreid gevierd worden! In de week van 26 september stond de feestweek op school gepland met allerlei feestelijke activiteiten.  

Op maandag 26 september werd de feestweek geopend door de directie. Alle kinderen en ouders kwamen samen op het schoolplein. Drie hoeraatjes, een grote confettikanon en de feestweek was begonnen. Op maandag stonden er allerlei creatieve activiteiten op het programma. Zo werd er gemacrameed, gekleid, sleutelhangers gemaakt, geschilderd, er was een graffitiworkshop, strijkkralen en nog veel meer.  Er werd heel nauwkeurig gewerkt, want deze producten werden op woensdag verkocht op de markt! Wat een creatievelingen zitten er in Elshout op school!

Op dinsdag 27 september stond de sportdag gepland, maar door het slechte weer moest deze gecanceld worden. Geen probleem; dan een alternatief programma op school! In elk lokaal was een leuke activiteit georganiseerd. Denk daarbij aan: gezelschapsspelletjes, bouwen met knex en bamboestokken, samenwerkingsspellen, Just Dance, Creatools, Twister, Stoelendans en werken met Robots, VR-Brillen en Quiver. Daarnaast werd er ook nog een leuke spelactiviteit in de gymzaal gegeven. Iedereen had het ontzettend naar zijn zin!

Woensdag 28 september stond in het teken van workshops en de feestmarkt. De kinderen van groep 1/2 gingen aan de slag met een workshop dans, aangeboden door KIX Dance. Groep 3,4 en 5 gingen aan de slag met een workshop muziek en groep 6,7 en 8 volgden een workshop ‘Spelen in een Band’, beide aangeboden door ’t Pieck. Deze optredens werden ’s avonds opgevoerd in de gymzaal, tijdens de feestmarkt. Er was koffie/thee met iets lekkers, in elk lokaal werden de producten van maandag verkocht, de frietkar was aanwezig en er waren leuke oudhollandse spelletjes in de aula. De kinderen namen in grote getalen hun familie mee en lieten vol trots hun gemaakte werk zien.

Op donderdag stond de schoolreis gepland! Heel de school ging op pad naar de Efteling! Wat een heerlijke, gezellige dag en wat een geluk met het weer. De kinderen van groep 1 t/m 6 waren verdeeld in groepjes en groep 7 en 8 liepen vrij door het park. De terugweg verliep een stuk stiller dan de heenweg; moe maar voldaan mocht iedereen lekker naar huis om uit te rusten.

De laatste dag was alweer aangebroken. Op vrijdag stond de afsluiting van de feestweek op het programma. In de ochtend is er met behulp van een drone een groepsfoto van de gehele school gemaakt. Alle kinderen en leerkrachten stonden daarbij in de vorm van ‘50’. De foto kregen de kinderen mee naar huis als aandenken aan deze mooie week. Vervolgens ging iedereen terug naar de klas voor de bioscoop. In clusters werd film gekeken en als afsluiter werden er verse poffertjes gebakken en was er een schuimparty in de voetbalkooi. Het weer zat mee, alle kinderen hadden plezier en deze week kon niet meer stuk. Wat was het een feest!!!

Op vrijdagavond stond de reünie gepland. Via contactpersonen per groep werden alle oud-leerlingen en (oud)leerkrachten uitgenodigd om elkaar weer gezellig te zien en te spreken. Wat was iedereen enthousiast en wat een gezellig samenzijn! Aan alles was gedacht: er was een DJ, een grote bar met voldoende voorraad, de frietkar van Ome Jan en ontzettend veel vrijwilligers die hielpen om deze avond tot een topfeest te maken.

Via deze weg iedereen, die op welke manier dan ook betrokken is geweest bij de feestweek, hartelijk bedankt voor jullie enthousiasme, inzet en hulp. Iedereen kan terugkijken op een hele mooie week!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen