Het Wereldjongerendagen kruis komt naar Nieuwkuijk

Foto: Piotr Kemna

Op dit moment (van 14 oktober tot 6 november 2022) maakt het (Nederlands) Wereldjongerendagen kruis een tour door Nederland. Het vier meter hoge kruis is een herkenbaar onderdeel van een landelijke pelgrimstocht door de bisdommen op weg naar de Wereldjongerendagen (WJD) die begin augustus 2023 in Lissabon plaatsvinden. De pelgrimstocht van het kruis nodigt uit om de boodschap van vrede, verzoening en verlossing door te geven.

Wereldjongerendagen
De Wereldjongerendagen zijn het grootste jongerenevent te wereld, waarbij honderdduizenden – soms wel miljoenen – jongeren samen komen om samen het Katholieke geloof te vieren. Vanuit Nederland zijn er verschillende reisinitiatieven naar Portugal. Via Jong Bisdom Den Bosch ([email protected]) kunt u meer informatie opvragen over de reis die zij organiseren voor jongeren vanaf 16 jaar.

Nederlands WJD-Kruis
Vlak voor de eerste editie van de Wereldjongerendagen in 1983 gaf paus Johannes Paulus II een houten kruis aan de jongeren. Sindsdien trekt dit kruis de hele wereld rond en heeft het een speciale plaats bij elke editie van de WJD. Eind 2003 was dit WJD-kruis voor het laatst in Nederland. In de zomer van 2022 is er vanaf de plek van het originele WJD-kruis in Rome een Nederlands WJD Kruis – gemaakt door een jongere uit het bisdom ‘s-Hertogenbosch – uitgezonden. Dit kruis is door de Katholieke Studenten Nijmegen met 27 personen naar Nederland gezonden.

Twee etappes in het bisdom ‘s-Hertogenbosch
Van woensdagavond 26 oktober tot en met zaterdagmiddag 29 oktober én van dinsdag 1 november tot en met donderdagochtend 3 november zal het WJD Kruis rondreizen in het bisdom van ’s-Hertogenbosch, daarbij zullen er maart liefst 9 tussenstops zijn.

Met de eerste tussenstop in onze gemeente, namelijk bij de Focolarebeweging op Mariënkroon, Nieuwkuijk. In samenwerking met de jongeren aldaar, de parochie H. Augustinus in Vlijmen en jongeren uit de omgeving is op woensdagavond 26 oktober van 18.00 tot en met 21.00 uur een ontmoeting rondom het WJD Kruis. Van harte welkom om hierbij aan te sluiten. Het is fijn te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, opgave kan o.a. via [email protected].

De hele tour kan via www.wjd.nl gevolgd worden. Op een interactieve kaart staan alle locaties waar het WJD kruis langskomt. Tijdens de dagen is Jongkatholiek actief op Instagram, Facebook en Twitter met de hashtag #wjdkruis.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen