Twee herdenkingen op vrijdag 4 november

Foto: Ad Hartjes

Op vrijdag 4 november staat men zoals elk jaar stil bij twee oorlogsgebeurtenissen in de gemeent Heusden. Zo is er in de middag een herdenking bij het pijlmonument in Drunen en in de avond staat men stil bij de stadhuisramp in Heusden.

Herdenking bevrijding
Om 14.00 uur is de herdenking bij het pijlmonument ter hoogte van de Steegerf in Drunen. Dit is de locatie waar op 4 november 1944 de bevrijding van het grondgebied van de huidige gemeente Heusden startte. Dit begon met een oversteek van het kanaal door de Schotse bevrijders.

Leerlingen van OBS JongLeren zijn bij de herdenking aanwezig. Zij adopteren het pijlmonument. Dit betekent dat ze de zorg voor het monument op zich nemen én het verhaal achter het gedenkteken delen met anderen. Volgend jaar dragen zij de adoptie over aan leerlingen van groep 7 van één van de scholen in Drunen.

Herdenking stadhuisramp
Om 19.00 uur start de herdenking van de stadhuisramp bij de Catharijnekerk in Heusden  (Burchtstraat 2). Na afloop van de bijeenkomst in de kerk is er een stille tocht naar het Bezoekerscentrum (Pelsestraat 17).

Om 20.00 uur worden hier 134 kaarsen geplaatst. Voor elk slachtoffer van deze ramp één. In de nacht van 4 op 5 november 1944 kwamen zij hier om het leven nadat de Duitsers de toren van het stadhuis opbliezen. Hierin schuilden de slachtoffers tegen het oorlogsgeweld. Leerlingen van basisschool JPS doen mee aan de herdenking.

Iedereen is van harte uitgenodigd een of beide herdenkingen bij te wonen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen