Herdenking bevrijding bij pijlmonument in Drunen

De bevrijding en het einde van de Tweede Wereldoorlog in Drunen en Heusden wordt vrijdag 4 november herdacht en staat men stil bij twee oorlogsgebeurtenissen in de gemeente Heusden. Zo was er in de middag een herdenking bij het pijlmonument ter hoogte van de Steegerf in Drunen

Herdenking bevrijding
Dit is de locatie waar op 4 november 1944 de bevrijding van het grondgebied van de huidige gemeente Heusden startte. Dit begon met een oversteek van het kanaal door de Schotse bevrijders. Leerlingen van OBS JongLeren waren bij de herdenking aanwezig. Zij adopteren het pijlmonument. Dit betekent dat ze de zorg voor het monument op zich nemen én het verhaal achter het gedenkteken delen met anderen. Volgend jaar dragen zij de adoptie over aan leerlingen van groep 7 van één van de scholen in Drunen.

Ger Donders
Deze week heeft Ger Donders (Veteraan voor de klas) lessen verzorgd bij OBS JongLeren voor groep 7 en 8 met als onderwerp “de Bevrijding van de gemeente Heusden”. Vandaag op 4 november was het precies 78 jaar geleden dat eenheden van de Schotse 51 Highland Division vanuit de Drunense Duinen het Drongelens kanaal overstaken bij de Steegerf en de bevrijding in gang zette. Op deze plaats werden vandaag bij het Pijlmonument door burgemeester Willemijn van Hees (in bijzijn van de jeugdburgemeesters) van Heusden bloemen gelegd en werd stilgestaan bij  debevrijding. Namens alle Veteranen is de militaire Eregroet gebracht. Alle leerlingen van groep 7 en 8 van OBS JongLeren waren aanwezig en door 2 leerlingen is een mooi gedicht (getiteld: Dat wij niet vergeten) voorgelezen en werd door alle leerlingen een witte roos gelegd.

Wil Gulpen maakte de foto’s voor Heusden.Nieuws

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen