Kerstconcert in Catharijnekerk Heusden

Foto: Ad Hartjes

Op zaterdag 26 november vindt er in de Catharijnekerk (Burchtstraat 2) in Heusden een kerstconcert plaats. Deze avond zal worden ingevuld door het ensemble Scherzando en Leendert Verduijn zal het prachtige Lohman orgel bespelen. Ook zal het orgel deze avond meermaals worden gecombineerd met het ensemble. Het beloofd een mooie muzikale avond te worden. 

De organist Leendert Verduijn is op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium, waar hij gedurende 1 jaar studeerde bij Reitze Smits. Vervolgens werd Leendert toegelaten tot de orgelopleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Hij studeerde bij Bas de Vroome, Aart Bergwerff en Hayo Boerema (improvisatie) en sloot in 2018 zijn bachelorstudie orgel af. In 2020 rondde hij de opleiding ‘Docent Muziek’ af en tussen 2020 en 2022 heeft hij cum laude zijn Master orgel behaald bij Ben van Oosten. In 2017 won Leendert de 1e prijs van het 25e en laatste Govert van Wijnconcours Maassluis en tevens de 3e prijs op het Ambitus Orgelconcours. In 2022 won Leendert de International Martini Organ Competition, hij werd 3e bij het Feith Orgelwettbewerb Blieskastel en won de publieksprijs en behaalde de 2e plaats bij het César Franck Concours Haarlem. In 10 weken tijd heeft hij maar liefst 4 prijzen gewonnen.

Kaarten voor dit prachtige concert zijn te koop aan de deur en online via https://www.ticketscorner.nl/event/heusden/. Mensen die online een ticket kopen krijgen 2,50 korting per ticket. Een ticket aan de deur kost 10,-. Aanvang is 20.00 uur

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen