Heusden herdenkt Stadhuisramp

De bevrijding en het einde van de Tweede Wereldoorlog in Drunen en Heusden werd vrijdag 4 november herdacht. In de middag had de herdenking in Drunen heeft plaats bij het Pijlmonument, ter hoogte van de Seegerf. Heusden-vesting herdenkt traditiegetrouw vanaf 19.00 uur de Stadhuisramp van 4 op 5 november 1944.

In deze nacht kwamen 134 Heusdenaren om het leven toen de Duitse bezetter het historische stadhuis opblies. De kelder werd als schuilplaats door honderden Heusdenaren gebruikt. Ook de torens van de Hervormde Catharijnekerk Kerk en de Rooms Katholieke Waterstaatskerk moesten het ontgelden.

Om 19.00 uur was de start met een herdenkingsbijeenkomst in de Catharijnekerk in Heusden. De leerlingen van groep acht van de Johannes Paulusschool dragen daarbij de gedenksteen over aan groep zeven. Daarna volgt een stille tocht naar het voormalige stadhuis, voor een ceremonie met kransleggingen. Ook de Jeugdburgemeesters waren aanwezig bij deze herdenking

Foto’s gemaakt door Ad Hartjes

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen