Dorpsnatuur-lezing in buurthuis “de Mand” Vlijmen/Vliedberg

Foto: Natuur- en milieuvereniging gemeente Heusden

Met een lezing over insecten vervolgt Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden op woensdag 23 november dit tweede seizoen Dorpsnatuur-lezingen. Spreker is deze keer Pieter van Breugel en locatie waar dit gehouden gaat worden is buurthuis “de Mand” Vlijmen/Vliedberg. Aanvang 20.00 uur

De insecten staan in Nederland onder druk. Veel soorten zijn uitgestorven, andere staan op de Rode Lijst als ernstig bedreigd tot kwetsbaar. Door te zorgen voor goede leefomstandigheden voor insecten, zullen veel andere planten en dieren profiteren.

Op deze avond zullen we kijken naar de leefomgeving van insecten. Het zal gaan over insecten en insectensoorten, maar zeker ook over hoe je een tuin insecten-vriendelijk inricht. Als u zelf vragen hebt over insecten kom dan ook, want daarvoor is volop gelegenheid.

Met enige fantasie kun je stellen dat Pieter van Breugel aan EHBI doet: Eerste Hulp Bij en andere Insecten. De 72-jarige Veghelaar staat als auteur van ‘Gasten van bijenhotels’ en van ‘Basisgids Wilde bijen’. Pieter staat bekend als dé Nederlandse kenner van insectenhotels. Als vrijwilliger breekt hij graag een lans voor ‘insectenhulp’, met name aan bijen en wespen.

Pieter van Breugel is een autoriteit waar het gaat om solitaire bijen. Hij houdt zich al jaren bezig met het bestuderen van deze dieren. Hij geeft regelmatig lezingen en cursussen over wilde bijen en andere insecten. Voor de KNNV Uitgeverij schreef hij Meer informatie over Pieter vind je hier; een lezing over bijenhotels hier.

Graag aanmelden via [email protected] .

De avond is onderdeel van het project ‘Dorpsnatuur in Heusden’. Hierin richt de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) zich op het stimuleren van de biodiversiteit in de bebouwde omgeving. Het project Dorpsnatuur is in samenwerking met werkgroep Groen is Groen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Provincie Noord-Brabant, gemeente Heusden en Het Groene Woud.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen