Heel Heusden in de ban van 264 historische plaatjes

Vanaf begin september was het voor de Inwoners van de gemeente Heusden historische plakplaatjes sparen bij zes supermarkten voor het plaatjesalbum ‘Heusden, meer dan 25 jaar historie’ Deze spaaractie liep vorige week af.  Dat betekende dat de 6500 uitgegeven albums mogelijk een heel eind vol zijn. De afgelopen weken is er enorm veel geruild om zoveel mogelijk albums vol te krijgen.

Toch is iedereen helaas daarin niet geslaagd om de album vol te krijgen en daarom werd er in samenwerking met Bibliotheken Heusden, op woensdagmiddag 9 november in de openbare bibliotheken van Drunen, Oudheusden en Vlijmen een ruilbeurs georganiseerd. Om 13.00 stonden al vele spaarders te trappelen om hun plaatjes te komen ruilen en op zoek te gaan naar de ontbrekende om het mooie boek Gemeente Heusden meer dan 25 jaar historie compleet te krijgen.

Vanuit de organisatie was er alles aangedaan om de zoekende mensen goed te helpen. De plaatjes waren gesorteerd op nummer waardoor zeker als men een lijstje had al snel de ontbrekende nummers kon vinden. Maar je kon ook gezellig aan tafel gaan zitten met je boek en dan ter plekke gaan kijken welke je nog miste. Ook dat was geen probleem maar zelfs heel gezellig want samen ging men dan op zoek naar de ontbrekende plaatjes. Er was zelf een stelletje die zelf de afgelopen weken al dubbele plaatjes had verzameld, een paar duizend, en gesorteerd waar men ook nog kon ruilen.

De bezoekers waren van alle leeftijden.
De ouderen die hun boeken graag compleet wilden hebben om terug te kijken op wat er allemaal is vastgelegd en te herkennen. De jeugd omdat ze het interessant vonden om de oude beelden te zien met de beschrijvingen erbij. Leuke anekdote was van een jongedame die zijn best aan het verzamelen was en wist te antwoorden op de vraag waarom ze het zo leuk vond.  “Wij wonen nog niet zo lang in Vlijmen en het leek mijn moeder leuk om zoiets over Vlijmen en de gemeente Heusden te leren kennen. Maar stiekem vind ik het zelf ook heel leuk”.

Kortom een geslaagd evenement bij de bibliotheek als een geschikte locatie en goeie gastvrouw. De nu nog aanwezige kaartjes gaan naar de bibliotheek in Drunen, waar iedereen vanaf vrijdag 11 november tot en met zaterdag 19 november de nog ontbrekende plaatjes kan ophalen.

KBO Elshout
Dat het zo’n  succes zou worden, dat had niemand verwacht. Een schot in de roos, het boek 25 jaar gemeente Heusden van de Heemkundekring Onsenoort. De hele gemeente was er mee bezig en ruilde er vrolijk op los en KBO Elshout bleef niet achter natuurlijk en hield ook een ruilmiddag.

Foto’s gemaakt door Wil Gulpen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen