Dansles in buurthuis De Korf in Vlijmen

Foto: Stijldansen Vlijmen

Kunnen stijldansen is iets waar je je hele leven wat aan hebt. Denk maar eens aan een deftig diner-dansant, een galabal, bruiloft of een cruisevakantie. Overal waar veel mensen bij elkaar komen en er klinkt muziek wordt gedanst.

De lessen zijn gratis er wordt alleen een kleine bijdrage gevraagd voor de zaalhuur. Dansen is een gezonde sport waarbij zowel lichaam als geest aan het werk worden gezet. Het is een sociale bezigheid. Tijdens je verblijf in De Korf kan thuis de verwarming uit.

Wat is stijldansen?
Laten we het daar eerst eens over hebben: wat het nu precies is. Het is een echte topsport als je het op niveau doet, maar ook als hobby is het een geweldige workout. Het is, anders dan bijvoorbeeld streetdance of breakdance, een meer traditionele vorm van dansen. Denk aan de wals of de chachacha. Stijldansen komt in vele films voor: Take the LeadShall we Dance en de klassieker An American in Paris.

Welke soorten stijldansen zijn er?
Stijldansen is opgedeeld in twee soorten: ballroom, met bijvoorbeeld de wals en de quickstep en latin, met onder andere de chachacha en de jive. De ballroomdansen zijn de zogeheten ‘standaarddansen’.Latin (de naam zegt het al) komt uit Latijns-Amerika. Er is een derde categorie in internationale wedstrijden: Ten Dance.

U bent op donderdagmiddag 8 december welkom in buurthuis De Korf. Mgr van Kesselstraat 29 Vlijmen voor de eerste bijeenkomst. Aanvang 13.30 einde ca 16.00 uur.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Cookieinstellingen